Turṣu nasıl kurulur?

Freya

👑
Bronz Üye
Salamura yap ekle üzerine hemen

Salamura turşu için ekleyeceğiniz malzemeleri yıkayıp doğrayın. 1 litre dinlenmiş su için 3 yemek kaşığı iri tuz ekleyin. Turşunun bozulmasını önlemek adına; 1 yemek kaşığı nohut, şeker ilave edin. Bidon içine 1 çay kaşığı da limon tuzu dökün.

Frenk

Altın Üye
Salamura turşu için ekleyeceğiniz malzemeleri yıkayıp doğrayın. 1 litre dinlenmiş su için 3 yemek kaşığı iri tuz ekleyin. Turşunun bozulmasını önlemek adına; 1 yemek kaşığı nohut, şeker ilave edin. Bidon içine 1 çay kaşığı da limon tuzu dökün.
???

azıcık tuzlu su ekleyeceksin üzerine o kadar

Frenk

Altın Üye
K bakma abisi, daha yeni öğreniyor böyle şeyleri .. açıp kapatırsam iyi olmaz sanıyordum 🙈
Kuru kalması daha iyi olmaz :D

sebzeler biraz su emmiştir ondan azaldı ya da evde senin salamuranı içen biri var

Freya

👑
Bronz Üye
Kuru kalması daha iyi olmaz :D

sebzeler biraz su emmiştir ondan azaldı ya da evde senin salamuranı içen biri var
Ya tam üstüne gececek sekilde su doldurdum ama bastira bastira koymustum laha alari, tabi zamanal gevseyince üste cikip su yetmedi sanirim. Mecbur ac diyorsub, sabah bakayim madem :/

Frenk

Altın Üye
açıp kapatmakla bir şey olmaz suyuda sağlam ekle kaaktan 1 parmak falan kalsın aşağda, en başta da dediğim gibi birşeyle sebelerini suyun altında kalacak şekilde baskılayabilirdin.

Sorun olmaz endişelenme

Freya

👑
Bronz Üye
açıp kapatmakla bir şey olmaz suyuda sağlam ekle kaaktan 1 parmak falan kalsın aşağda, en başta da dediğim gibi birşeyle sebelerini suyun altında kalacak şekilde baskılayabilirdin.

Sorun olmaz endişelenme

Tamam tesekkür ederimmm frenk, ay ne bilim baya da su koymustum ya neyse olan olmus yarin caresine bakmalii

Frenk

Altın Üye
Tamam tesekkür ederimmm frenk, ay ne bilim baya da su koymustum ya neyse olan olmus yarin caresine bakmalii
Merak etme. ekle suyu geç hem kağaı çaınca kokuya falan da bakarsın ufaktan turşulaşmaya başlamıştır o

Frenk

Altın Üye
Ya bu görsel islerini hic beceremiyorum, hep komik tuaf cirkin cikiyor, cok tuaf cikmis foto da atacaktim aklimdaydi da :))) ama lezzetliydi hee
görmemiz şart değil. pastana ve lezzetine inaniyoruz ( en azından kendi adıma)

Frenk

Altın Üye
Valla benim cevremde Turşu yapan kadın kalmadı... nerede Turşu yesem ev beyleri tarafından yapılıyor

Üst Alt