Turṣu nasıl kurulur?

Frenk

Altın Üye
Harika. istediğin kadar sıkıştıragbilrisin içine. olduktan sonra da bitimine yakın uyanıklık yapıp dibindekileri çıkartıp en dibe taze sebzeleri koyup suyu ekleyip üzerine eskileri koyup biryandan yerken bir yandan da alttakilerin olmasını beklememiş olursun.

daha büyük kaplarda daha mantıklı gerci dediğim

Freya

👑
Bronz Üye
yazın turṣu kurmuṣtum, ama çok ekṣi oldu tuaf bir tadı vardı ve galiba ağzı tam kapalı değildi. Umarım bu sefer tutar

Freya

👑
Bronz Üye
Harika. istediğin kadar sıkıştıragbilrisin içine. olduktan sonra da bitimine yakın uyanıklık yapıp dibindekileri çıkartıp en dibe taze sebzeleri koyup suyu ekleyip üzerine eskileri koyup biryandan yerken bir yandan da alttakilerin olmasını beklememiş olursun.

daha büyük kaplarda daha mantıklı gerci dediğim

Umarim kıvamını tuttururum da bu dediğini yaparim 😌 çok teṣekkür ederin. Baya da kaldı lahan, kapuska tarifin de varmi :)))))

Frenk

Altın Üye
Fermente gıdalar için hava sıcaklığı çok önemli. yazın Turşu kurmak için yeterli serinlik bulunamaz.

Kavanozu çok soğuk veya sıcak bir yerde tutmamanı öneririm.

serin ve kranlık bir yer idealdir. 20 dereceyi mümkünse geçmesin bulunduğu yer 17 civarı ideal diyebiliriz

kapuska basit bir şey onu da bana sorma istersen :) ama kıymalı ve az sulusu makbüldür.

tabi iri kıyım sadece haşlanmış lahana ile et ve et suyu ile de güzel olaiblir

forumtutkunu

Platin Üye
yazın turṣu kurmuṣtum, ama çok ekṣi oldu tuaf bir tadı vardı ve galiba ağzı tam kapalı değildi. Umarım bu sefer tutar
tuzu az gelirse bozulup ekşir :honk:
çeşit ekleseydin daha lezzetli olurdu. Havuç biraz çim tatlı yapar. Bu ikili çabuk bozulabilir :honk:

Freya

👑
Bronz Üye
Fermente gıdalar için hava sıcaklığı çok önemli. yazın Turşu kurmak için yeterli serinlik bulunamaz.

Kavanozu çok soğuk veya sıcak bir yerde tutmamanı öneririm.

serin ve kranlık bir yer idealdir. 20 dereceyi mümkünse geçmesin bulunduğu yer 17 civarı ideal diyebiliriz

kapuska basit bir şey onu da bana sorma istersen :) ama kıymalı ve az sulusu makbüldür.

tabi iri kıyım sadece haşlanmış lahana ile et ve et suyu ile de güzel olaiblir

Eee balkon soğuk ev sıcak. Bak ṣimdi canım skldı -.-

Cherry

Elmas Üye
Tereyagi derken bak hic tursuda kurmamisim ..

neden yapmadim bunu bende bilmiorum : )

ögretin bana da: )

Üst Alt