Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Aynı soruyu bende sana sorabilirim. Misal kim kırdı veya kırmış olabilir seni?
Ama soruda zaten cevap da gizli. Zamanında kibar olduğum için aynı durumlara düştüğümden iyi bilirim. Ne zamanki kibar ve hoşgörülü oldum tepeme çıktılar, ne zaman gaddar ve sert oldum yalamalık yaptılar.

Toplumların belaları zalim olmaları değildir. Toplumların belaları; İçlerindeki iyi ve hoşgörülü insanları zalimlere dönüştürecek kadar zalim ve aşağılık olmalarıdır. Öyle bir toplumun dış düşmana ihtiyacı da yoktur zaten. Kendi kendini yer bitirir.

İçini dökmene de ayrıca sevindim.
İnsanları tepeme çıkarma yada yalamalık(o nedir bilmiyorum) derecesinde hayatıma almam. Yapamazlar bana. (Asla demiyorum, özenle seçiyorum diyelim) dışarda herhangi birini sadece kendim gibi görüyor. Alt yazılarını anında göremiyorum. Bu biraz üzüyor. Neyse ki hayatımda değiller. Buna seviniyorum.

WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı
İnsanları tepeme çıkarma yada yalamalık(o nedir bilmiyorum) derecesinde hayatıma almam. Yapamazlar bana. (Asla demiyorum, özenle seçiyorum diyelim) dışarda herhangi birini sadece kendim gibi görüyor. Alt yazılarını anında göremiyorum. Bu biraz üzüyor. Neyse ki hayatımda değiller. Buna seviniyorum.
Misalen verdim yoksa kimseyi tepeme çıkartmam, çıkmaya çalışanı da anın da yere yapıştırırım. Eskiden birkaç kere olmuştu, benden sağlam dayak yediler sonra defolup gittiler. (Gerçi aralarında dört kere dayak yiyip yine salça olan vardı ya yüzsüzlükte sınır tanımıyordu). İnsanları seçiyorsun, ben artık insan dahi sevmiyorum. Bakıyorum karşımdaki kibirli, canına okuyorum. Ne şeref ne haysiyetini bırakıyorum. Kısacası köpek yerine koyuyorum, o zaman da görüyorum ki viyaklaya viyaklaya kaçıyor.

O tip insanların hayatında olmadığına üzülme. Sen zaten (her ne kadar biraz gıcık biri olsan da :) ) oldukça temiz kalpli ve akıllı bir kızsın. Üstüne düşünmen gereken daha önemli konular var.

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Misalen verdim yoksa kimseyi tepeme çıkartmam, çıkmaya çalışanı da anın da yere yapıştırırım. Eskiden birkaç kere olmuştu, benden sağlam dayak yediler sonra defolup gittiler. (Gerçi aralarında dört kere dayak yiyip yine salça olan vardı ya yüzsüzlükte sınır tanımıyordu). İnsanları seçiyorsun, ben artık insan dahi sevmiyorum. Bakıyorum karşımdaki kibirli, canına okuyorum. Ne şeref ne haysiyetini bırakıyorum. Kısacası köpek yerine koyuyorum, o zaman da görüyorum ki viyaklaya viyaklaya kaçıyor.

O tip insanların hayatında olmadığına üzülme. Sen zaten (her ne kadar biraz gıcık biri olsan da :) ) oldukça temiz kalpli ve akıllı bir kızsın. Üstüne düşünmen gereken daha önemli konular var.
Teşekkür ederim yorumun için:)
Senin kadar sert bakıp hareket edemiyorum hayata.

Sert olanlar çabuk kırılır esneyenlerin daha hafif atlattığını düşünüyorum:) bu da benim. Sende sensin. İkimizin de gönlüne göre olsun hayat, az hasarla:)

WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı
Teşekkür ederim yorumun için:)
Senin kadar sert bakıp hareket edemiyorum hayata.

Sert olanlar çabuk kırılır esneyenlerin daha hafif atlattığını düşünüyorum:) bu da benim. Sende sensin. İkimizin de gönlüne göre olsun hayat, az hasarla:)
Koç burcu olmasam dediğin doğru da, koç kolay kolay kırılan bir yapıya sahip değildir :)
Esnek olmaya gelirsek, değer verdiğin insanlara karşı esnek olabilirsin ama geri kalanına bu haddi ve hakkı vermek pek de mantıklı değil. Çünkü bunu bir zaaf olarak görüp çakallık yapmaya çalışırlar. Sonradan kötü olmaktansa, baştan kötü olmak iyidir.

Umarım hayat ikimizin de gönlüne göre verir :)

-a-

Altın Üye
@WarrenBuffett bey,öyle demeyelim de her konuya haiz olmaya çalişiyorum fakat finans kategorisi var bakınız boş çünkü orayı @-a- ile size ayırdım anlamam hiç paradan
Günaydın @Chen Finans işinden anlamam ben. :(
Benim için gerekli olan bir konu değil finans.
Benim anladığım/anladığımı düşündüğüm/anladığımı düşünerek bana para verdikleri konu: Satış - Tahsilat.
Gerisi beni ilgilendirmez. Paranın ne şekilde nasıl yönetilmesi gerektiği ile ilgilenmem.

Üst Alt