Afiyet olsun löp löp löp et olsunşu sondaki emoji nidiniyle
çelinc accepted.
başlayalım
beginner seviyesi
FRENCH TOST
2 yımırtayı kırdım önce ekmeği dilimledim ince ince göz kararı da tuz koydum sizler için french tost yaptım.
AFİYET OLSUN...
![]()
![]()
Afiyet olsun löp löp löp et olsunşu sondaki emoji nidiniyle
çelinc accepted.
başlayalım
beginner seviyesi
FRENCH TOST
2 yımırtayı kırdım önce ekmeği dilimledim ince ince göz kararı da tuz koydum sizler için french tost yaptım.
AFİYET OLSUN...
![]()
![]()
Evet kurabiyem yumurtalı ekmek kızartması atmiş @SleepleSsS durmuyordu yarına başka Bi tarif bulmalıyız..........@Chen mutfakta aşçıyim çelençinin devami olacakmi baska tütlüsü jfjdksj
French tost o bir keremEvet kurabiyem yumurtalı ekmek kızartması atmiş @SleepleSsS durmuyordu yarına başka Bi tarif bulmalıyız..........
Ninemizin bayat ekmek kalmasın diye yaptiği seye öyle mi diyoruz artık.. JfmxmxmFrench tost o bir kerem
şlkşlkşlkşlk
Hiç elit değilNinemizin bayat ekmek kalmasın diye yaptiği seye öyle mi diyoruz artık.. Jfmxmxm
Çekti çektiiii 3 tane özenle kırılmış açik kahverengi yumurtayı dekor olarak kullanman güzel olmuşHiç elit değil
Peehhhhhh
şlkşlkşlkşlk
yımırtalar köy tavuğu yımırtası dikkatinizi çekmiştir sapsarı platin sarısı
dekor ve sunum önemliÇekti çektiiii 3 tane özenle kırılmış açik kahverengi yumurtayı dekor olarak kullanman güzel olmuş
Pişmiş hali ağzımdafrenç tost yaparken yumurtayı sütle biraz yumşatınca daha iyi oluyor..... yoksa yumurta yanıyor hemen..... bkz. slepless frenç tostu.....
elinize sağlık dostlar, pişmiş hallerini eklemeyi unutmayın...... restoranda yediklerinizi de yapmış gibi atmayın..... yoksa.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kurutulmuş Dolmalıklarımızı alip kaynayan suya hafif yumuşayana dek bırakıyoruz
Sonra fazla ezilmelerine müsaade etmeden süzerek aliyoruz bekletiyoruz fazla yorulmalarına gönlümüz razı değil...
Bu sirada iç malzemeyi damak zevkinize göre hazırlayın ben kıyma ve yaği hatrı sayılır pirinçleri de tanesi sayılır sekilde koyuyorum çünkü damak zevkim buna uygun baharatlandırmayı da zevkinize göre yapın zevk dolu bir yemek olacak çünkü
İLK yorgunluğu giden sebzeyi elinize aliyorsunuz (nazikçe) nezaket önemli burada
İçine Hazırladığınız iç harçı fazla doldurmadan yayıyorsunuz
Dolmalık biberin taze halini doldurur gibi yapmıyoruz daha yassı bir hal alacak
Akabinde dudağiniza ruj sürdüğünüzde mmhh yapıp yedirirken ruju nasıl kapatıyorsanız o seksi dudaklarınızı, aynı yöntemle dolmanın ağzını parmaklarınızla yapiştirmak suretiyle kapatıyorsunuz
Tencereye yatayımsı paralel diziyoruz içinin kıyması bol olduğundan, iç malzeme dişari fişkirmayacak (dediğim gibi hunharca doldurmuyoruz içini yassı olacak şekilde düzeltiyoruz)
Dolmalarin üzerine tencere ağzından hafif daha küçük tabak kapatıyoruz kaynarken oynamasın diye
Alti çok kısık pişiriyoruz
Afiyet olsun :*
Çok şık duruyor aşçımısın sen yoksa :dd
Yok ya sadece hobi diyebilirizÇok şık duruyor aşçımısın sen yoksa :dd
Bunu yaparken aşama aşama resimlesene görelim sen mi yaptin annen mi yapti hadi ben biliyorum sen mutfakta tam Bi aşçisin ama yaa bilmeyenler ne olacak
Ellerine sağlık canım ben de bir deneyeyim bunuSabah kahvaltim
Sağlık li pankek
![]()
![]()
![]()
![]()
6 kaşık yulafı blenderden geçirdim, un haline gelene kadar.. üstüne 2 yumurta bir cimcik tuz sonra güzelce karıştırıp tavaya attim önlü arkali kizarttimm.. bu tuzlu olmasina rağmen ben tatli severim, ama tabi peynir zeytin ile de yenilebilir..
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.