Bal kabaği Tatlisi
Tertemiz yıkadiğimiz bal kabaklarımızı süzdüryoruz
Sonra çelik bir tencerenin tabanına nizami bir şekilde diziyoruz
Üzerine toz şekerini ekliyoruz sonra yağlı firin kağidini suya batırıp iyice kiriştiriyoruz ve tam ortasından minicik yuvarlak kesiyoruz
Kağidi islatip kiriştirmamizin nedeni kabakların üzerinde ayrı gayrı durmasın tam yapişsin
Yağlı Kağidi üzerinde şeker olan bal kabağimi üzerine sıkıca kapatıyoruz su ilave etmiyoruz
En kısık ateşte 1 ila 1.5 saat arası ağir ağir pişmesini sağlıyoruz
Son 10 dakıka şeker suyunu saldıktan sonra tencere kapağini açiyoruz ama yağlı Kağidi çıkartmıyoruz üstünde kalıyor 10 dakıka orta ateşte bu şekilde pişiyor sonta altini kapatıyoruz
İLK sıcaği geçince dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz yumuşak fakat dağilmayan bir kıvam
Şekerini damak tadınıza göre verin
Afiyet olsun
Sevgiler







Tertemiz yıkadiğimiz bal kabaklarımızı süzdüryoruz
Sonra çelik bir tencerenin tabanına nizami bir şekilde diziyoruz
Üzerine toz şekerini ekliyoruz sonra yağlı firin kağidini suya batırıp iyice kiriştiriyoruz ve tam ortasından minicik yuvarlak kesiyoruz
Kağidi islatip kiriştirmamizin nedeni kabakların üzerinde ayrı gayrı durmasın tam yapişsin
Yağlı Kağidi üzerinde şeker olan bal kabağimi üzerine sıkıca kapatıyoruz su ilave etmiyoruz
En kısık ateşte 1 ila 1.5 saat arası ağir ağir pişmesini sağlıyoruz
Son 10 dakıka şeker suyunu saldıktan sonra tencere kapağini açiyoruz ama yağlı Kağidi çıkartmıyoruz üstünde kalıyor 10 dakıka orta ateşte bu şekilde pişiyor sonta altini kapatıyoruz
İLK sıcaği geçince dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz yumuşak fakat dağilmayan bir kıvam
Şekerini damak tadınıza göre verin
Afiyet olsun
Sevgiler