Mutfakta Aşçiyim Çelinci (challenge)

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,638
Çözümler
4
Tepki puanı
13,048
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
EaF0kG.jpg



EaFdws.jpg



EaMkxQ.jpg



EaMEZc.jpg



Güveçte Kuru Fasulye ile tanişin lütfen


Kuşbaşi kırmızı eti güvece şap diye atıyoruz yağsız (etin yaği olabilir sıvıyağ eklemiyoruz) şekilde biraz rengi dönecek sonra istediğiniz şekilde doğradiğiniz soğanlar eklıyorsunuz

Bu esnada ocağin alti kısık oluyor bunu es geçemiyoruz soğanlarin yanık kabuk gibi olmasını istemiyoruz etleri sertleştirmiyoruz.........

İyice öldürüyoruz sonra güzelce yağ eklıyoruz ne çok fazla ne çok az tüm yemek tariflerindeki 1 2 yemek kaşiği sıvı yağ olayını unutun oyle bir şey yok yemeğe yetmiyor yavan kalır

İçine biber salçası ve normal salça ekleyerek kavuruyoruz salçanın kavrulma aşaması mühim

Yakmadan kavuruyoruz....

Sonra iyice kavrulduğundan emin olduktan sonraaaa fasulyeleri ekliyoruz, eklenen fasulye ile de kavuruyoruz....


Ben kırmızı kapya biber de ekledim hatta siz yeşil biber de ekleyip (soğan aşamasında ekleyin) tat katabilirsiniz aşiri ya kaçip etin lezzetini bastirmayın
Sarimsakları da bütün halinde ilave ettim

Ve bu kadar yavaş kavrulmuş olmaları beni tatmin ettikten sonra suyunu veriyorum kaynar su olsun

Tuz ve dileğiniz baharatlari ekleyin güvecin ağzını sımsıkı folyo ile kapatıp en minik ocağinizda önce alti harlı sonra kısık bir şekilde pişirmeye birakin



Not: Etleri ve fasulyeyi önceden haşlamadım çünkü güvecte un gibi olabilir her fasulyenin pişme olayı farklı olduğundan kontrollu pişirin

Tencerede pişirirken etleri ve fasulyeyi ön hazırlık olarak haşliyorum

Öteki not :kuru fasulye ve Nohutlarınızı baharatlandiriken mutlaka kimyon atın midenizi rahatsız etmez

Bir diğer not:Etler çiğ kalmayacak çünkü yeterince kavruldular yumuşak haldeler piştiklerinde de oyle olacaklar

Şu an pişiyor...

Sevgiler 😘
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,638
Çözümler
4
Tepki puanı
13,048
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
EaF0kG.jpg



EaFdws.jpg



EaMkxQ.jpg



EaMEZc.jpg



Güveçte Kuru Fasulye ile tanişin lütfen


Kuşbaşi kırmızı eti güvece şap diye atıyoruz yağsız (etin yaği olabilir sıvıyağ eklemiyoruz) şekilde biraz rengi dönecek sonra istediğiniz şekilde doğradiğiniz soğanlar eklıyorsunuz

Bu esnada ocağin alti kısık oluyor bunu es geçemiyoruz soğanlarin yanık kabuk gibi olmasını istemiyoruz etleri sertleştirmiyoruz.........

İyice öldürüyoruz sonra güzelce yağ eklıyoruz ne çok fazla ne çok az tüm yemek tariflerindeki 1 2 yemek kaşiği sıvı yağ olayını unutun oyle bir şey yok yemeğe yetmiyor yavan kalır

İçine biber salçası ve normal salça ekleyerek kavuruyoruz salçanın kavrulma aşaması mühim

Yakmadan kavuruyoruz....

Sonra iyice kavrulduğundan emin olduktan sonraaaa fasulyeleri ekliyoruz, eklenen fasulye ile de kavuruyoruz....


Ben kırmızı kapya biber de ekledim hatta siz yeşil biber de ekleyip (soğan aşamasında ekleyin) tat katabilirsiniz aşiri ya kaçip etin lezzetini bastirmayın
Sarimsakları da bütün halinde ilave ettim

Ve bu kadar yavaş kavrulmuş olmaları beni tatmin ettikten sonra suyunu veriyorum kaynar su olsun

Tuz ve dileğiniz baharatlari ekleyin güvecin ağzını sımsıkı folyo ile kapatıp en minik ocağinizda önce alti harlı sonra kısık bir şekilde pişirmeye birakin



Not: Etleri ve fasulyeyi önceden haşlamadım çünkü güvecte un gibi olabilir her fasulyenin pişme olayı farklı olduğundan kontrollu pişirin

Tencerede pişirirken etleri ve fasulyeyi ön hazırlık olarak haşliyorum

Öteki not :kuru fasulye ve Nohutlarınızı baharatlandiriken mutlaka kimyon atın midenizi rahatsız etmez

Bir diğer not:Etler çiğ kalmayacak çünkü yeterince kavruldular yumuşak haldeler piştiklerinde de oyle olacaklar

Şu an pişiyor...

Sevgiler 😘




Ea7mEU.jpg
Ea7vNH.jpg



Yaklaşık iki buçuk saat pişti etler lokum gibiydi
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,638
Çözümler
4
Tepki puanı
13,048
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
EH9iRH.jpg
EH9sNA.jpg



EH9mmG.jpg
EH9v6S.jpg
EH9pAI.jpg


İrmik Helvası....

Arabın yaği bol olunca irmik helvasına koyarmiş işte öyle bol yağ koymak burdakı püf noktalarından bir tanesi


Tuzsuz tereyağ ve sıvıyaği katiştiriyoruz

İrmiklerin kokusu çıkana dek kavuruyoruz sürekli kariştirin

Ben cevizli yaptiğim için en son işlem olarak cevizleri koydum rengini karartmasın diye

Siz badem fistik findikli yapacaksanız ilk olarak yağa fistikları atip rengi dönene dek kavurun

Sütlü serbetin kokusu ağir olabiliyor bu nedenle süt ve su yarı yarıya ölçü yaptim

Artık iyice kavrulup rengi dönmüş irmiklere azar azar ilave edin şerbetini

İLK etapta şerbetle buluşan irmik göbek atacak ocaktan uzaklaşin

Sonra kalan şerbeti bir hamlede boşaltip bir iki tur kariştirp tencere ağzını kapatın

5 6 dak kısık ateşte serbeti çeksin
Ocağin altini kapatın demlenmeye birakın

Not şerbeti eklemeden önce bir tutam tuz ve tarcın ekleyebilirsiniz tadını dengeler




EHw3GP.jpg
EHw8bq.jpg


Afiyet olsun
Sevgiler
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,638
Çözümler
4
Tepki puanı
13,048
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
ELHcBN.jpg
ELHXSe.jpg
ELHgMP.jpg



ELHinq.jpg



Harcına yoğurt biber ve domates salçası ekleyin dilediğiniz baharatları fazla kaçirmamak şartıyla ekleyebilirsiniz biraz da sıvıyağ ilave edebilirsiniz

Baharatları abartırsanız etin tadını bastırır

Harcin içinde etleri iyice yoğurun

Vaktiniz varsa bir müddet dolapta bekletin yoksa

Sıvıyağ eklediğiniz tavaya güzelce dizin
Açilmiş baget ve kanat kullandim
Ateşi kontrollu açin dişi yanıp içi çiğ kalmasın

Orta ateş gayet makul

Bu tarifle tavukların içi çitir çitir dişi ise pişmiş ve sulu kalıyor

Afiyet olsun

Sevgiler
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,638
Çözümler
4
Tepki puanı
13,048
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
EjsCzN.jpg
EjsyYe.jpg
EjsJWc.jpg



Bugün size Tavada Karadeniz İstavrit Tarifi vereceğim

Balıklarınızın taze olmasına özen gösterin dondurulmuş ürünler tazelik lezzetini vermiyor

Balığın canliymiş gibi görünmesi mühim ehh biraz da iri etli butlu olursa temizlemesi ve pişirmesi açisindan kolaylık olur ufak balıkları temizlemek üff çok sıkıcı ayrıca pişirelim derken fazla gevrek oluyor tabii siz fazla gevrek seviyor olabilirsiniz


Temizlediğiniz balıkları süzgece alip iyice suyundan arındırın

Sadece misir unu tuz ve toz kirmizi biber kullandım Balıklarınızın bu karışma iyice bulayın

Tavaya dizip üzerine yağ gezdirin ne az ne çok

Afiyet olsun

Pişme süresini damak zevkinize bırakıyorum

Ben dişi çıtır içi etli sulu ve yumuşak seviyorum

Misir ununu normal un ile kariştirdiğinizda daha hamurumsu hal alır ya da unu fazla olduğunda yankısı bir tat olur


Sevgiler 🥰
 
Üst Alt