Bulgur daha sağlıklı ya ondan öyle şeyaptım![]()
Şu tombiş bulgurları sevemiyorum ben plastik gibi hiç bulgur tadı yok
Bulgur daha sağlıklı ya ondan öyle şeyaptım![]()
Mantarlı bulgur pilavıda çok güzel oluyor.Bulgur daha sağlıklı ya ondan öyle şeyaptım![]()
Ay ben bulup alamadım hala onlardan bir kaç kere yedim başkası yapmıstı.(o da nerden aldığını bilmiyor)Şu tombiş bulgurları sevemiyorum ben plastik gibi hiç bulgur tadı yok
Ay ben bulup alamadım hala onlardan bir kaç kere yedim başkası yapmıstı.(o da nerden aldığını bilmiyor)
Çok güzel gelmişti bana 😯 belki marka farkındandır. Valla çok lezzetliydi.
Organik mi satın almam lazım. Markasız ürün satan pazarcı veya köylülerden.Ekli dosyayı görüntüle 3674
Görsel İnternetten...
@nunu cuğum böyle yerli bulgur olarak satılan bulgurla dener misin lezzet farkı cidden çok o plastiğimsi tadı yok
Evet çiçeğim annem genelde Bi köylü tanıdık var ben tanımıyorum ondan aliyorOrganik mi satın almam lazım. Markasız ürün satan pazarcı veya köylülerden.
Umarım bulurum öyle aldığımız ürünler hem ilaçsız hem çok lezzetli oluyor. Geçen yıl nohut ve fasulyeyi öyle almıştım. Çok lezzetlilerdi. E tabi sen onu yiyince hazırı beğenmezsin 😁😁😁Evet çiçeğim annem genelde Bi köylü tanıdık var ben tanımıyorum ondan aliyor
Ayy hep annem yüzünden arada organik seyler tattırıyor sonra bir daha market ürünü yenmiyorUmarım bulurum öyle aldığımız ürünler hem ilaçsız hem çok lezzetli oluyor. Geçen yıl nohut ve fasulyeyi öyle almıştım. Çok lezzetlilerdi. E tabi sen onu yiyince hazırı beğenmezsin 😁😁😁
Valla öyle ya ama her zamanda bulunmuyor ki 🥲Ayy hep annem yüzünden arada organik seyler tattırıyor sonra bir daha market ürünü yenmiyor
Kuru fasulye nohut bunlar tam bir baş belası her yerden alinmiyor nunu
Ya kabuğu çıkıyor ya parçaları ayrılıyor ya pişmiyor
O nedenle sabit beğendiğim bir yöresel yerden almam gerekiyor
Çokkk güzel görünüyor ellerine @nunu cuğummmEkli dosyayı görüntüle 3676Ekli dosyayı görüntüle 3677Ekli dosyayı görüntüle 3678Ekli dosyayı görüntüle 3679Ekli dosyayı görüntüle 3680Ekli dosyayı görüntüle 3681
Selam
Omlet dürüm tarifi vericem.
Mantar kırmızı biber yeşil biber soteledim.Yumurta çırptım ve tuz attım tavaya döküp sepet peyniri,susam ve baharat attım.Altını kıstım. Lavaşı üzerine kapatıp biraz pişmesini bekledim. Kapak yardımı ile çevirdim ve ketcap döktüm.
Rulo yaptım.
2 yumurta,4 5 parça kaşar veya muadili peynir,Mantar veya (sucuk,salam) kırmızı ve yeşil biber,tuz susam baharat.(turşum kalmamış salatalık turşusuda koyuyorum.)
Afiyet olsun 💗
Harika görünüyor afiyet olsun.![]()
![]()
![]()
![]()
Sevgili forumdaşlarım
2 mor 1 sarı soğanı
Güvecin el atına iri şekilde doğradım
Benim patates ince kabuklu old için diş kısmını iyice kullanılmamış bir sünger ile ovdum biraz
Patatesleri büyüklüklerine göre 2 ya da 4 parçaya kestim
Sonra gördüğünüz üzere havuç biber sarimsak baharatlar
Biber salçası +domates salçası
Baharatlar (damak zevkinize göre) tuz
Kırmızı eti önden haşlama yaptim çünkü sert kalsin istemiyorum
Etin suyunu ve biraz daha su ilave ederek Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapattım
Yiyeceklere temas etmediğinden pişirme kağidi sermeye gerek yok
Önce harlı sonra kısık ateşte pişircem
Kemikli et tavuk eti ile de olur
Eğer cip olarak etleri katacaksanız hayvanin kavram yağı ile birlikte önceden güveçte kızartabilirsiniz
Etin yaği olduğundan ekstra yağ ilave edip @pumpkin hocamın gözüne batmak istemedim
Afiyet olsun
Evet bebeğim haşladım eti sert oluyor çünkü malzeme pişene dek et yeterince pişmiyor çok az haşladım ama ben lokum kıvamında seviyorum o sebeple ön pişirme yaptimHarika görünüyor afiyet olsun.
Et haşlanmış mı ona takıldım ben hiç anlamıyorum bu et işlerinden ya 🥲
Benim güveçlerim küçük boy büyük güvecim yok ama heves ediyorum.2 kişi için bağzı şeyler pişirilmiyor ki 😖Evet bebeğim haşladım eti sert oluyor çünkü malzeme pişene dek et yeterince pişmiyor çok az haşladım ama ben lokum kıvamında seviyorum o sebeple ön pişirme yaptim
Hıhım ocakta pişiriyorumBenim güveçlerim küçük boy büyük güvecim yok ama heves ediyorum.2 kişi için bağzı şeyler pişirilmiyor ki 😖
Kaç saat pişiriyorsun. Birde kısık ateş dediğine göre ocakta mı yoksa 😯
etin görünür yağını aldıktan sonra kalan etin 5te 1i yağdır etin bu yağı pişirmek için yeterlidir, ondan mütevellit yağ koymaya gerek yoktur![]()
![]()
![]()
![]()
Sevgili forumdaşlarım
2 mor 1 sarı soğanı
Güvecin el atına iri şekilde doğradım
Benim patates ince kabuklu old için diş kısmını iyice kullanılmamış bir sünger ile ovdum biraz
Patatesleri büyüklüklerine göre 2 ya da 4 parçaya kestim
Sonra gördüğünüz üzere havuç biber sarimsak baharatlar
Biber salçası +domates salçası
Baharatlar (damak zevkinize göre) tuz
Kırmızı eti önden haşlama yaptim çünkü sert kalsin istemiyorum
Etin suyunu ve biraz daha su ilave ederek Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapattım
Yiyeceklere temas etmediğinden pişirme kağidi sermeye gerek yok
Önce harlı sonra kısık ateşte pişircem
Kemikli et tavuk eti ile de olur
Eğer cip olarak etleri katacaksanız hayvanin kavram yağı ile birlikte önceden güveçte kızartabilirsiniz
Etin yaği olduğundan ekstra yağ ilave edip @pumpkin hocamın gözüne batmak istemedim
Afiyet olsun
Teşekkür ederim güzel bilgiler verdiğin için. 👩🍳 👩🍳Hıhım ocakta pişiriyorum
Güvec biraz şans işi şanirim içi yanık olanlardan almanı tavsiye ederim
Bir tane de basık almiştim o patladi bu hala sağlam yıllardır kullanıyorum
Kokusundan anliyorum ben pişir pişmediğini
Tencereye, içindeki malzemeye, suya ve ocağin ayarına göre değişiyor pişme süresi çiçeğim
Ben güveç aldım. Sonra eve geldim etiketinde diyor ki sadece fırında kullanılır.🤣🤣🤣🤣 Ama olsun. Fırında da çok güzel pişirdi. Bi lezzet farkı vardı nedendir bilmiyorum.Hıhım ocakta pişiriyorum
Güvec biraz şans işi şanirim içi yanık olanlardan almanı tavsiye ederim
Bir tane de basık almiştim o patladi bu hala sağlam yıllardır kullanıyorum
Kokusundan anliyorum ben pişir pişmediğini
Tencereye, içindeki malzemeye, suya ve ocağin ayarına göre değişiyor pişme süresi çiçeğim
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.