Soru Ölünce Evcil Hayvanımızı Görebilecek Miyiz?

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
ChatGPT'ye sordum bunu söyledi.

Kur'an ve sahih hadislerde hayvanların öldükten sonra insanlardaki gibi ebedî bir ahiret hayatına sahip olacakları açıkça söylenmez. Ancak Kur'an'da hayvanların da kıyamet günü Allah'ın huzurunda toplanacağından bahsedilir: “Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki sizin gibi topluluklar olmasınlar...” (En'âm 6:38)

Ayrıca bir hadiste, kıyamet günü hayvanlar arasındaki haksızlıkların giderileceği ve ardından toprak olacakları anlatılır.

Bu yüzden klasik İslam anlayışında genel görüş, hayvanların insanlar gibi cennet-cehennem sorumluluğuna sahip olmadığı yönündedir.

Ama senin asıl sorduğun “Ölen kedimizi/evcil hayvanımızı ahirette tekrar görebilecek miyiz?” ise, burada kapı tamamen kapanmış değil. İslam'da Allah'ın dilediğini dilediği şekilde yaratmaya ve cennette kullarına istediklerini vermeye kadir olduğu kabul edilir. Dolayısıyla “kesinlikle hayvanını göremezsin” demek de doğru olmaz.

Yani en dürüst cevap: Kur'an ve sahih hadislerde “evcil hayvanlarınızla ahirette tekrar buluşacaksınız” şeklinde kesin bir vaat yok; fakat Allah'ın rahmeti ve kudreti açısından böyle bir buluşmanın imkânsız olduğunu söylemek de mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Aze

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Ben yıllar önce yine bir kedi kurtarmıştım 2-3 yıl kadar baktım ona bahçemde bakıyordum sonra sokakta fare kovaladığı için sarılık kaptı ve Doktorlar onu kurtaramadı arkasından çok ağlamıştım yıllar sonra aynı onun yaşlarında sokaktaki kedilere rutin işte arada bir mama veririm mama verirken mişa geldi iki ayağımın arasına girip ağlamaya başladı evden sokağa atılmış karnı ağrıyordu midesini bozmuş üşütmüş Yağmur yemiş o kadar benziyor ki iki kedi Allah bana tekrardan yolladı mı acaba diye düşünüp eve aldım normalde evde kedi köpek bakabilecek birisi değilim bakmama taraftarıyım bahçede daha özgür olmaları lazım ama bu kedi zaten evde bakılıp sokağa atıldığı için sokakta yaşayabilecek kapasitesi yok ve bu yüzden benimle iyi ki de almışım pişman da değilim huyları farklı olsa da tekrardan ailem olduğu için çok mutluyum benim ballı kızım 🧿

Aze

Bronz Üye
Maram, ergenlik zamanımızda intihara meyilli melankolik mallar olduğumuz donemler şey demişti, bir kedi partisi tutuyor beni hayatta diye. Yıllarca unutmadım bunu. Sonra oğlumu kaybettim. Ve ona kavuşma ihtimali bu sefer tutuyormuş onu farkettim belki en büyük günahları islemezsem ondan mahrum kalmam düşüncesi. Kim biliyor ki gerçeği. Ya kavusursak

Geri
Üst Alt