Çocukken Gördüğüm Bir Rüya ve Çıkması...

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
O zamanlar daha küçüğüm tahmini ortaokul zamanları. İzmir/Alsancak semtinde babamın bir pide/lahmacun dükkanı var. Babamın dükkanından bahsetme sebebim olayda ve rüyamda önemli rol oynaması. Bababmın dükkanı olduğu bilgisi cepte yani. Neyse uzatmadan rüyaya geçeyim. Çoğu rüyayı ayrıntısına kadar hatırlamam ama bu rüya nedendir bilmem her ayrıntısı ile aklımda.

Evimiz olmasına rağmen rüyamda evimiz aslında babamın dükkanıymış. Bende dükkanın içinde yani rüyada ki evimizin içinde eski tarz divanın üstünde oturuyorum. Bir anda babam iki tane ölü ile eve giriyor ve başlıyor dükkanın (yani rüyamda ki evin) salonunu kazmaya. Sonra bu tanımadığım daha önce hiç görmediğim ölüleri gömüyor. Bende gerçek hayatta hep abimin olması nedeni ile salonda yattım hiç kendi odam olmadı. Tabi bunun bilgisi ile rüyamda gece bu iki ölünün yanında nasıl yatacağımı düşünerek içimi korku salıyor. İrkilrek rüya içinde ki rüyamdan uyanıyorum. Sonra dışarı çıkıp bir sokakta 55-60 yaşlarında bir kadın ile 20-25 yaşları civarında ki kızı ile kendimi hareretli bir şekilde konuşurken buluyorum. Benim konuşmamdan rahatsız olmuş gerek ki genç olan kadın "öff be yeter artık çok konuşuyorsun" diyerek çıkışıyor. Bende bana böyle sert çıkıştığı için çok sinirleniyorum ve ona saçma bir şekilde "bak benimle böyle konuşma benim babam rüyamda eve iki tane ölü gömdü" diyorum. Bunun üzerine genç kadın bana şoklar içinde girmiş bir şekilde "neee!!! senin baban rüyanda iki ölüyü eve mi gömdü" diyor. Bende "evet" cevabını verince kadın yolun başından sonuna kadar "beni takip et", "gel gel", "demek senin baban rüyanda ölü gömdü" diyerek şaşkınlık içinde beni sürüklüyor. Sürükleme dediğim bedenim sanki uçarak gidiyor ve kadına karşı koyamıyorum. Sonunda kadına "yeter artık neyse söyle artık!" diyorum. Kadın bana "senin baban ölünce" diyor "evet" diyorum sonra tekrar "senin baban ölünce" diyor ve bende tekrar kızarak "evet artık söyle ne olacak babama ölünce" diyorum. Sonra kadın rüya içinde görmüş olduğum rüyayı tabir etmeye başlıyor...

1788974052052.png

Kadın anlatmaya başlıyor anlatırken bir yanda da eli ile boşluğa doğru işaret yapıyor işaret ettiği yerde resmen görseller oluşuyor. "bak çocuk burası karabatak eğer buraya düşersen üzerine üzerine alevler gelir, elinle yüzünü kapatırsan elin yanar, eline üflersen hiçbir işe yaramaz" diyor. Bende kadına "babam oraya mı düşecek" diyorum ve kadın "hayır" diyerek devam ediyor. "Burasıda cennet" diyor ama aynı cehenneme karabatık dediği gibi başka bir isim kullanıyor. "burada her şey bolluk içindedir" falan diyor. Ben kadına heyecanlı bir şekilde "babam o zaman buraya mı düşecek" diyorum. Kadın gene gizemli tavırlarını koruyarak "hayır" cevabını veriyor ve sonra ben sormadan konuşmaya devam ediyor "senin babam bu ikisinin ortasına düşecek" diyor ve rüyam burada bitiyor.

1788974027682.png

Dediğim gibi o zamanlar ortaokul çağlarında olduğum için sabah okula gidiyorum ve öğleden sonra eve döndüğüm zaman evin telefonu çalıyor ve annem telefonda babamın fırını yakmaya çalışırken içeride ki sıkışan gazın aniden patladığını ve yüzünün ve kollarının yandığı bilgisini veriyor. Aynı rüyada olduğu gibi yüzünü korumak için reflek ile elini yüzüne siper ediyor fakat kolunun ve yüzünün yanmasına engel olamıyor.

📌NOT: Hikayenin sıkıcılığını alması için rüyayı chatGPT ile paylaşıp görsel oluşturmasını istedim.

Xasthur

Yönetici
Gecen bir ruya gordum bir kac gun once gordugum mekanin mahzenden girisiydi bu sefer. Onceki ruyamda ulasmaya calistigim yere asagidan buldugum giristende giremedim. Ustelik mahsende canlanan iskelet askerler vardi. Hatta bu mekani daha once de gordum lan diyede kendimi telkin ettim ruyamda. Beynin fedakarligi , uyurken bile calisip hayati anlamlandirmaya calisiyor. Zaten ruya gormesek kafayi yeriz heralde...

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Geçmiş olsun babana :(
Çok saol dostum. Zaten aradan 25 sene falan geçti şükür izi bile kalmadı.
Gecen bir ruya gordum bir kac gun once gordugum mekanin mahzenden girisiydi bu sefer. Onceki ruyamda ulasmaya calistigim yere asagidan buldugum giristende giremedim. Ustelik mahsende canlanan iskelet askerler vardi. Hatta bu mekani daha once de gordum lan diyede kendimi telkin ettim ruyamda. Beynin fedakarligi , uyurken bile calisip hayati anlamlandirmaya calisiyor. Zaten ruya gormesek kafayi yeriz heralde...
Bazen hatırlayamıyorum ama rüyaları.

Garga

Altın Üye
Rüyama girmek isteyene iban atarım... Garanti olacakları söylerim ama mecbur yapmanız lazım yüzde yüz yoksa olmaz

• Haha
Tepkiler: Era

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Aydınlansın diye şu kirli yüzler biz durmadan @Psinoza nın peşinden gitmemeliydik. Temiz kalamazdık zaten hırs, nefret, öfke ve daha çok kötü duygular sarıyor bedeni değişiyoruz Era

Katılıyorum bu konuda hiç polyanacılık yapamıyorum. Ben insanların doğuştan kötücül olduğunu ama aile ve toplum kuralları ile doğru yolu bulmaya çalıştığımıza çoğu zamanda da doğru yolu bulamayıp o karanlık yüzümüzü gösterdiğimize inananlardanım. Bide toz pembe görenler var dünyayı ama kendini kancırmaca işte... Yani insanlık tarihi hep savaş ve vahşet içinde. Yıllara bu vahşeti bize kahramanlık diye anlatmadılar mı?

Alice

Platin Üye
Geçmiş olsun, sevdiklerinizin başına gelenler sıkıntılı rüyalar olarak yansıyor bazen

• Saril

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye
başka rüyaların çıktı mı

• Beğen

Gamer

deneme
Bronz Üye
rüyası çıkanlar dm, öyle ufak ucundan değil gerçekten çıkanlar gelsin dünyayı ele geçireceğiz.
inanmayan gemiden insin.

• Beğen
Üst Alt
🎧 DJ Paneli