
KAYSERİ USULÜ FIRIN AĞZI TARİFİ
MALZEMELER
- 500 gram kuşbaşı et
- 100 gram kuyruk yağı
- 4 adet biber
- 2 adet domates
- 10 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 buçuk su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
PIT PIT PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 3 adet sivribiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
Pıt pıt pilavının üzerine;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet piyazlık kuru soğan