ISMEN (İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş) · Günlük Analiz · 01.09.2026

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
ismen’deyim bu hafta diplerden yakaladım gibi düşünüyorum. 33 aldım, 33.90 verim. Şimdi tekrar 33.30 civarında oyuna dahil oldum. Sen ne görüyorsun, müsait olduğunda bakabilir misin?
ISMEN 'de net olarak ana trend düşüş yönlü, prensip olarak genelde trend yönünün tersine işlem almıyorum ve grafiği de çok iç açıcı değil açıkcası.. genel olarak bakıldığı zaman orta ve uzun vade de güzel seviyelerde gözüküyor ama hem hükümetin iş bankası muhabbetini hem de siyasi açıklamalardan direkt tepki alabilecek bir işlem çifti olarak görüyorum.. siyasetteki muhabbeti zaten biliyorsundur..

ISMEN_2026-09-01_18-58-02_3b4e0.png
tavsiye etmememin asıl nedeni ise hem kırmızı dairesel alanlarda gösterdiğim "open liquidity" seviyeleri hem de "liquidity sweept" diye gösterdiğim alandaki ani yükseliş ve düşüşle birlikte trendin çok net olarak hâlâ aşağıya doğru momentumlu bir şekilde devam etmesi, ayrıca siyasi muhabbetlerde buna dahil ve alım-satımını daha çok intra-day(gün içi) yaptığın için... yoksa DCA ile min. bir yıllık için çokta kötü seviyeler değil beş aşamalı open liquidityler dahil.

aslında fena olmayan bölgede fiyat 33 - 34₺ seviyeleri ama burada ana nokta ne kadar zaman tutacağın ve ne kadar alım yapacağın.. şahsen güç içi trade için alım satım düşünmez.. başka işlem çiftlerine göz gezdirirdim çünkü trendin momentumu çok güçlü her ne kadar potansiyel alım seviyeleri için uygun nokta gözükse de..

işleme giriş için konfrimasyon verileri çokca negatif gözüküyor.. ama izlemeye devam ederdim.. bilanço, siyaset ve potansiyel haberler hakkında hiçbir bilgim ve fakat pek gözüme yatmadı hacı öyle diyim.. içime de sinmedi ne yalan söyleyim.

Inside trading için haberin varsa bilemem tabii ama meh yâni..
Ama yükselir ise de 37₺ kilit bir seviye tepkime için.
Fiyat ve momentum bana kırmızı dairesel alandaki likiditeleri toplamak istiyor gibi gözüküyor. Bol şans.

Karanlık odada ünlü ve iş yatırım üzerinden 3,5 milyon lot süpürdüler. Ben satış emrini önceden girdiğim için elimdekinin önemli bir kısmı satıldı(yarısı). Düşerse alttan alırım artık. Yükselirse de mevcudu ile idare ederim.

Analiz için çok teşekkür ederim.

Bana motivasyon veren şeyler sırasıyla;
haftalıkta Qm formasyonu, kendimce kullandığım fibo 886 noktasına temas(haftalıkta), 2 hafta üst üste doji, günlükte pozitif uyumsuzluklar, 4 saatlikte güçlenme sinyali(kendimce kullandığım ema kesişimleri), günlükteki son 3 yeşil mumun güçlü olması(fitilsiz, kapalı), yarım yamalak bir 2618 formasyonu(nizami değil ama amaç stop patlatmak, onu da yaptı, endeks sert düştüğü için yükseltmeye ihtiyaç duymamıştı), haftalıkta ema144(fibo rakamı)’den tepki alması… Çok ilgilendiğini sanmam ama takas tarafında 3 aylıkta bofa ve isyat’ın hunharca mal alması(tahtanın asıl sahipleri) ve yatırım/emeklilik fonlarının yüklü mal vermesi… Hepsini bir araya getirince benim için değerli oldu. Tarzına elbette saygım sonsuz, ben de diplerde mal kovalayan ölücüyüm 😂 ama bunu tabi ki ne idüğü belirsiz tahtalarda değil de Tavhl gibi yada bunun gibi değerli kâğıtlarda yapmaya gayret ediyorum. Dediğim gibi, elimdekinin yarısı karanlık odada elimden çıktı. Tabi ki şikayetçi değilim.

Teşekkür ederim tekrardan görüşün için. Selamlar.

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Karanlık odada ünlü ve iş yatırım üzerinden 3,5 milyon lot süpürdüler. Ben satış emrini önceden girdiğim için elimdekinin önemli bir kısmı satıldı(yarısı). Düşerse alttan alırım artık. Yükselirse de mevcudu ile idare ederim.

haftalıkta Qm formasyonu, kendimce kullandığım fibo 886 noktasına temas(haftalıkta), 2 hafta üst üste doji, günlükte pozitif uyumsuzluklar, 4 saatlikte güçlenme sinyali(kendimce kullandığım ema kesişimleri), günlükteki son 3 yeşil mumun güçlü olması(fitilsiz, kapalı), yarım yamalak bir 2618 formasyonu(nizami değil ama amaç stop patlatmak, onu da yaptı, endeks sert düştüğü için yükseltmeye ihtiyaç duymamıştı), haftalıkta ema144(fibo rakamı)’den tepki alması… Çok ilgilendiğini sanmam ama takas tarafında 3 aylıkta bofa ve isyat’ın hunharca mal alması(tahtanın asıl sahipleri) ve yatırım/emeklilik fonlarının yüklü mal vermesi… Hepsini bir araya getirince benim için değerli oldu. Tarzına elbette saygım sonsuz, ben de diplerde mal kovalayan ölücüyüm 😂 ama bunu tabi ki ne idüğü belirsiz tahtalarda değil de Tavhl gibi yada bunun gibi değerli kâğıtlarda yapmaya gayret ediyorum. Dediğim gibi, elimdekinin yarısı karanlık odada elimden çıktı. Tabi ki şikayetçi değilim.

sana yeni dedikodu getirdim...

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Vay be, pek de rahmet okumamışlar yorumlarda. Buradan ne çıkar bilmiyorum ama Grok’a sordum, piyasa umursamadı diyor : dd RIP diyelim yine de biz…

çok tatlı da bir hatun.. saldırganda öldürülmüş.. olayın sebebi bilinmiyor ama yazık olmuş. BoFA zaten özellikle BIST 'te öncülük yapıyor alımlara.. pek veri takibini yapmıyorum ama manipülatör ve spekülatörlerin başını çekiyorlar kurumca.. geçmiş olsun diyelim, üzüldüm.

-------------------------

ABD'nin New York kentindeki Times Meydanı'nda meydana gelen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu. Bank of America’da başkan yardımcısı olarak çalışan 32 yaşındaki Erin Piacentini'nin, 49 yaşındaki Pamela Cisneros'un gerçekleştirdiği saldırı sırasında karnından bıçaklandığı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

abd-banka-baskan-yardimcisi-olduruldujpg-L0-1zwfvsUq8eWM8RIU29w.jpg

Polisin aktardığı bilgilere göre Cisneros, elindeki iki bıçakla herhangi bir hedef gözetmeden Piacentini'ye ve 68 yaşındaki bir erkeğe saldırdı. CBS’te yer alan habere göre, saldırganın olay öncesinde mağdurlarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığı ve taraflar arasında bir tartışma yaşanmadığı ifade edildi.

....

kaynak: sözcü

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye

Rica ederim hacım, ne demek. bu indikatör konusunda da şunu ekleyim, twitter 'da Ahmet Mergen 'e de söyledim, tek başına pozitif veya negatif uyumsuzluk yakalarsan eğer RSI 'da mesela, fiyat yükselmiş ama güç endeksi aşağıda gibi.. takip ettiğin işlem çiftinin korelasyonu olan;

örnek olarak iş bankası veya garanti takip ediyorsun ama xbank ticker 'ına bakmıyorsun..

iş bankasında yeni bir tepe yaptı ama x bankta yapmadı ve aralarındaki korelasyon %90 diyelim misâl.
iş bankasını check ederken RSI 'da pozitif veya negatif uyumsuzluk yakaladığında xbanktaki veriler de bunu doğruluyorsa, yâni birbirine denkse o yükseliş tutarlı bir yükseliş olduğuna iyi bir konfirmasyon oluyor.

pozitif, negatif, gizli pozitif, gizli negatif gibi uyumsuzluklar.. çok verimli oluyor. sağlıcakla

Karanlık odada yine ünlü ve işyat üzerinden süpürdüler. Kalan mal da gitti karanlıkta. Kalmadı elde 🤦🏻‍♂️
endeksin kan gölüne döndüğü yerde +2 de harika. Nakit kaldı elde, göz gezdirelim bakalım başka ne var 🤷🏻‍♂️

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Karanlık odada yine ünlü ve işyat üzerinden süpürdüler. Kalan mal da gitti karanlıkta. Kalmadı elde 🤦🏻‍♂️
endeksin kan gölüne döndüğü yerde +2 de harika. Nakit kaldı elde, göz gezdirelim bakalım başka ne var 🤷🏻‍♂️
BIST ne demek diyenlere bugün ki impulsive mum gösterilebilir. Ekstra bir haber akışı var mıydı?

BIST ne demek diyenlere bugün ki impulsive mum gösterilebilir. Ekstra bir haber akışı var mıydı?
Abi işlerden ötürü çok fazla akışı takip edemiyorum. Ama bildiğim en önemli iki sebep;
- Brent yükselişi
- fonlarla ilgili yapılan regülasyon

Çöp senetleri 30-40 kat hatta daha fazla yürüten fonlar için düzenleme gelmişti(özellikle serbest fonlar). Bir şirkette pay oranı bilmem % kaçın üstüne olmayacak, fiili dolaşımı şöyle olursa böyle olacak filan vs ve içeriğini bilmediğim bir sürü teknik detay. Yüklü satış getirdi. Kurumlardan sadece biri önceki gün 10-15 milyarlık mal satmıştı. Bu düzenleme msci baskısıyla geldi, düzenleme yapmazsanız kasım ayında biz sizi düzeltiriz dediler. Bir de öyle bir hale geldi ki bu kâğıtlar artık endeksin yönünü çizer oldu. Zikko 1-2 fon tek başına endeks çiziyor, tüm piyasa dinamikleri ile oynuyor… velhasıl özet geçebileceğim mesele bu.

Onun dışında beni ilgilendiren kısmı esas olarak Brent. Yükseldikçe benim de tansiyonum yükseliyor djdkdk reeldeki işlerimden kaynaklı.

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Bir de öyle bir hale geldi ki bu kâğıtlar artık endeksin yönünü çizer oldu. Zikko 1-2 fon tek başına endeks çiziyor, tüm piyasa dinamikleri ile oynuyor…
endeks mühendisliği deniyor işte buna da.. bu şekilde de piyasa da gerçek yükseliş ve alım varmış gibi gösterip, işe yaramayan kağıtları bireysel yatırımcıların üstüne boşaltıyorlar.

Onun dışında beni ilgilendiren kısmı esas olarak Brent. Yükseldikçe benim de tansiyonum yükseliyor djdkdk reeldeki işlerimden kaynaklı.
90$ 'lardan 95$ 'lara yükselmesinin nedeni gene abd.. adamlar kasti olarak fiyatların düşmesine izin vermiyor.. abd dünyanın en büyük petrol üreticisi ve enflasyonlarındaki en temel kaynağın parametresini oluşturuyor petrol.. keza yanında abd ve japonya 'nın borçlanma faizlerindeki artışta buna en büyük etken ki; abd ve japonya 'nın borçlanma faizleri peak seviyede.

Üst Alt