Blockstream araştırmacıları, Bitcoin’i kuantum sonrası tehditlere karşı güçlendirmek amacıyla SHRINCS imza düzenini içeren yeni bir Bitcoin İyileştirme Önerisi yayımladı.
Önerilen sistem, büyük boyutlu karma tabanlı imzaları yaklaşık 13,23 kat küçültmesine rağmen mevcut Bitcoin imzalarından en az dokuz kat daha büyük kalıyor. Blockstream Research’ten Jonas Nick, bunu Bitcoin için özel olarak tasarlanmış kuantum sonrası imzalara yönelik ilk somut öneri olarak nitelendirdi.
Solana tarafında ise doğrulayıcılar, ağın yıllık dezenflasyon oranını %15’ten %30’a çıkaran SGP-0002 teklifini onayladı. Teklif %67 destek alırken %25,16 karşı oy çıktı.
Yeni takvimle önümüzdeki altı yılda 18,9 milyon SOL’un ihraç edilmemesi ve Solana’nın %1,5 nihai enflasyon oranına yaklaşık 5,7 yıl yerine 2,8 yılda ulaşması bekleniyor.
Solana ayrıca Temmuz ayında aylık %13,5 artışla rekor 4,2 milyar işlem gerçekleştirdi.
Revolut ise Danimarka, Polonya ve Portekiz’de yaklaşık 2 milyon müşteriye Ethereum üzerinde çalışan avroya sabit EURR stablecoin’ini sunmaya başladı. Daha geniş Avrupa Ekonomik Alanı yayılımının yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.
-----------------------------
kripto tarafında üç ayrı hikâye var:
- bitcoin güvenliği geleceğe hazırlıyor
- solana arzı sıkılaştırıyor
- revolut ise stablecoin’i günlük finansa taşıyor.
// btw,, revolut business 'ın türkiye 'ye gelme haberleri vardı.. 2016 yılındaki paypal çekilmesinden sonra nimet gibi gelecekti ama ne oldu bilmiyorum.
kısa vadede en fiyatlanabilir olan solana: bitcoin’in kuantum hamlesi bugün fiyat değil, sigorta; revolut tarafı ise ethereum için sessiz ama ciddi bir kurumsal kullanım sinyali.
kaynak: cointelegraph