Bulunduğum yerdeki dolmuş (zenginler için açıklama: Küçük transit araç.) tek hat çalışıyor ve alternatifi yok.
Tek başına çiftli koltukta ardışık şekilde ayrı ayrı oturan iki erkek varsa bir kadın gelip, siz arkadaya geçer misiniz? Ben buraya tek başıma oturacağım. diyebiliyor.
Ben henüz bunu bile normalleştirememişken çalıştığım yerin servisinde kadınlara ön koltukları tahsis(!) ediyorlardı.
Buna uzun zamandır itiraz etsem mi, etmesem mi diye düşünüyordum.
Bugün işe gelirken ilk defa bizim duraktan bir kadın, her zaman bizim duraktan binen kadınla sohbet ediyorlardı.
Servis yanaştı, tam araca binerken centilmenlik edip önden binmeleri için yol verdim.
İlk defa gördüğüm kadın: Bu ön koltuklara oturmaya meraklı erkeklerden nefret ediyorum! Kız gibiler! Diye bir serzenişte bulundu.
Bunu duymamla beraber yaşadığım ülkede yok artık ..... dediğim olayların zihnime hücum etmesi, kadına karşı pozitif ayrımcılık yapmaya varacak kadar empati yapmama sebep olurken bir yandan da ulan biz vahşi miyiz? Niye yanımıza oturmaktan imtina ediyorsunuz? Düşünceleriyle boğuşa boğuşa işe geldim.
Mevzuyu neresinden tuttuysam elimde kaldı. İçimde kalmasın, buraya yazayım dedim.