İçinden Geçeni Söyle

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Chen senin bilgi birikimi mi denir deneyim mi denir hastayım he 😘💞
Senin yapamayacağın iş yoktur havan var 🤣🤣🤣
Ya katılıyorum emojisi hangisi? Katıldıklarıma kalp koymaktan kalbim kalmıyor.

hebele hübele

Altın Üye
Tam napıyon anlat kuzum söyleyeyim
Bir iki damla limonda damlatılarak pilav yapılıyor. Tanr tane olsun diye.
Ben hafif lapa pilav severim bu arada
🤣🤣🤣
valla ben şehriye kavuruyom pirinç atıyom su tuz yani dndmnd bilemedim göz kararı hep 🤣🤣🤣

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
valla ben şehriye kavuruyom pirinç atıyom su tuz yani dndmnd bilemedim göz kararı hep 🤣🤣🤣
Pirinci tuzla kavurmalısın kırılır kırılan pirinç kavrulmanın anlamı kalmaz çünkü nişastasını salar salıncaaaa geçmiş olsun.
Ben hiç kavurmadan yapıyom hafif olsun diye biraz ılık suda beklet süzgeçe al su kalmasın şehriyeyi kavur.. ketıldan sıcak su dök ölçülü olsun ama sonra fokurdayınca pirinci dök 1 2 tur karıştır kapağı kapa hop en küçük göze al.
Asla kapağı açıp karıştırma.. suyunu iyice çektiğini görüce tadına bak pişmişse dinlenmeye bırak 🤗
1 bardak birince osmancık veya baldo ise 2 bucuk bardak su dene. Basmatide 1 bardağa 2 bardak su yeter çünkü.
Kavurmadan dene böyle istersen bak bakalım lapa olcak mı 🤗

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Chen senin bilgi birikimi mi denir deneyim mi denir hastayım he 😘💞
Senin yapamayacağın iş yoktur havan var 🤣🤣🤣
Yok ya bu bir tecrübe

Sana minnak bir anımı anlatayım

Birgün anneannemin kız kardeşi dedi ki senin pilavın bayılıyorum
Nasıl yapıyorsun sen yaparken Bi göreyim

Geldi başima hiç susmadı

Ya teyze ben yapacaksam sen karişma diyorum daha susmuyor şunu şöyle yap bunu böyle yap sürekli konuşuyor

Sonuçta pilav lapa oldu

Ne karişiyorsun işte... 🚬 Ben ne güzel ayarı tutturmuş gidiyorum

2 yıl böyle devam etti ne zaman pilav yapsam lapa...

Sonra anneannem geldi ona söyledim dedim hep lapa yapıyorum artık teyzem özgüvenimi kırdı bu konuda jfjzzn

Gel kızım bundan kolay ne var dedi yapti birden güven geldi işte fkkdm çok tatlıdır hikayeler anlatarak yapmişti rahmetli 🚬🥰

Ben şuna da inaniyorum anneannem ve annem mutfakta gerçekten çok iyi el lezzeti denen şey mevcut

Şu her şeye karişan anneannemin kız kardeşinin hala pilavları lapa yemeklerinin de suyu tanesi ayrı oluyor bu meziyet aktarılarak geçiyor bence en azından bizde öyle

Annem de harika öğretmen oldu bu konuda bana yap kötü olursa kimse görmeden dökersin dedi

Bu güveni verdikten sonra kötü olmuyor

Hadi size de küpe olsun kızlar

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Yok ya bu bir tecrübe

Sana minnak bir anımı anlatayım

Birgün anneannemin kız kardeşi dedi ki senin pilavın bayılıyorum
Nasıl yapıyorsun sen yaparken Bi göreyim

Geldi başima hiç susmadı

Ya teyze ben yapacaksam sen karişma diyorum daha susmuyor şunu şöyle yap bunu böyle yap sürekli konuşuyor

Sonuçta pilav lapa oldu

Ne karişiyorsun işte... 🚬 Ben ne güzel ayarı tutturmuş gidiyorum

2 yıl böyle devam etti ne zaman pilav yapsam lapa...

Sonra anneannem geldi ona söyledim dedim hep lapa yapıyorum artık teyzem özgüvenimi kırdı bu konuda jfjzzn

Gel kızım bundan kolay ne var dedi yapti birden güven geldi işte fkkdm çok tatlıdır hikayeler anlatarak yapmişti rahmetli 🚬🥰

Ben şuna da inaniyorum anneannem ve annem mutfakta gerçekten çok iyi el lezzeti denen şey mevcut

Şu her şeye karişan anneannemin kız kardeşinin hala pilavları lapa yemeklerinin de suyu tanesi ayrı oluyor bu meziyet aktarılarak geçiyor bence en azından bizde öyle

Annem de harika öğretmen oldu bu konuda bana yap kötü olursa kimse görmeden dökersin dedi

Bu güveni verdikten sonra kötü olmuyor

Hadi size de küpe olsun kızlar
Allah rahmet eylesin 🙏
Bir işe giriştiğimizde kötü mü olcak diye düşününce vallah kötü oluyor.. çekiyoruz kötüyü aksiliği
Bende güzel olacak diyorum olmazsa nazar deydi 🤣🤣🤣🤣

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Allah rahmet eylesin 🙏
Bir işe giriştiğimizde kötü mü olcak diye düşününce vallah kötü oluyor.. çekiyoruz kötüyü aksiliği
Bende güzel olacak diyorum olmazsa nazar deydi 🤣🤣🤣🤣

Bir de beni geren kibirli insanlar varsa onlara hazırlayacağım ikramlarda da hep bir sorun çıkıyor onlari ağirlamayı da sevmiyorum zaten jfdjdj

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Bir de beni geren kibirli insanlar varsa onlara hazırlayacağım ikramlarda da hep bir sorun çıkıyor onlari ağirlamayı da sevmiyorum zaten jfdjdj
Bende mutsuz oluyom aynı ortamda 😒
O yüzden hiç biri ile görüşmüyorum.
Bayramda evde oturmam çok iyiydi ya 🤣🤣🤣🤣 bekar evi gibi ohhh

hebele hübele

Altın Üye
Pirinci tuzla kavurmalısın kırılır kırılan pirinç kavrulmanın anlamı kalmaz çünkü nişastasını salar salıncaaaa geçmiş olsun.
Ben hiç kavurmadan yapıyom hafif olsun diye biraz ılık suda beklet süzgeçe al su kalmasın şehriyeyi kavur.. ketıldan sıcak su dök ölçülü olsun ama sonra fokurdayınca pirinci dök 1 2 tur karıştır kapağı kapa hop en küçük göze al.
Asla kapağı açıp karıştırma.. suyunu iyice çektiğini görüce tadına bak pişmişse dinlenmeye bırak 🤗
1 bardak birince osmancık veya baldo ise 2 bucuk bardak su dene. Basmatide 1 bardağa 2 bardak su yeter çünkü.
Kavurmadan dene böyle istersen bak bakalım lapa olcak mı 🤗
ss aldım ilk deneyişimde bunu yapacam bebeğim
oy uzun uzun yazan ellerini seveyim
nunukkkom 💞💞

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Hicbirsey geçmiyor.

Üst Alt