Dün bu saatlerde aynı şartlarda tartıldığım kilodan 500 gram fazlayım. İki saattir hesaplıyorum hesaplıyorum mümkün değil. Ödem olduğuna karar verdim. Keşke vücut kompozisyonu alsaymışım başta, moralim çok bozuldu şu an
((
Ah bu çarpıntılarım ne zaman geçecek benim ya..
Bismillahirrahmanirrahim,Hocam ekrandaki yemeğe dil atsam orucum sakata girer mi?
![]()
İnşallah bunu bir yerden kopyalayıp yapıştırmışsındır çünkü öbür türlü üzülürüm bu kadar mı sıkılıyor bu diye :/Bismillahirrahmanirrahim,
Şüphesiz ki Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlarımız nefsimizin köreltilmesi, fakir fukara ve açların halinden anlamamız içündür.
Ekranda yemek resmine dil atmak her ne kadar orucu mekruh hale getirmez ise de dil atma sırasında nefsin başka yöne kayması ve neticesinde başka şeylere dil atmanın şeytanın vesvesesi ile akla düşmesi ve bu suretle nefsin karşı konulamayacak arzulara düşmesi ve bir şelale misali nefsden akması halinde orucun mundar olacağı izahtan muaftır.
Bu nedenle bu duruma sebebiyet verilmemesi açısından ekranda gördüğünüz yemek resimlerine ve/veya videolarına dil atmamamız tuttuğunuz oruç için daha hayırlıdır.
Nitekim zekeriya bin beyaz hocaefendi de (as) menkibelerinde benzer hususa değinerek zinhar böyle bir şeyin yapılmamasını salık vermişlerdir.
(Zekeriya bin beyaz, menkibeler saife 5978)
Büyük hem deİnşallah bunu bir yerden kopyalayıp yapıştırmışsındır çünkü öbür türlü üzülürüm bu kadar mı sıkılıyor bu diye :/
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.