ingiliççemi geliştirecek program falan fişman var mı öneri
kursa gidiyorum a1.1 hiş vaktim yok kelime bilgimi şeyetmek istiyorum
Merhaba hebele hübele.
@Eru piste çağırmış da ben ilk olarak feragatnamemi yayınlayayım😅 Dil öğrenimi konusunda bilir kişi değilimdir. Ben öğrenirken şimdiki uygulamalar vs de yoktu o yüzden kendimce, şimdiye kadar yazılanlara ek olarak, bir şeyler yazayım, umarım işinize yarar. Amacınız daha çok okumak/yazmak mı, konuşmak mı bilmiyorum ama ben konuşabilmenin daha çok alanda faydası olacağını düşünüyorum. Biraz ona ağırlık veren tavsiyeler olacak.
Zamanınızın az olduğu için, arka planda sürekli İngilizce bir şeylerin açık olmasını tavsiye ederim. Yemek yaparken, bulaşık yıkarken, duştayken vs. Anlamanıza gerek yok, yeter ki söylenenler kulaklarınızdan beyninize ulaşsın. Hareket halindeyken arkada bir şeyler konuşsun. Örneğin sesli kitaplar olabilir ama klasiklerden ziyade daha güncel ingilizcesi olan kitaplar olsun. Ya da TEDx gibi podcastler de olabilir. Ben sizin yerinizde olsam İngilizce müzik dinlemeyi bu gruptan saymazdım.
Hareket halinde değilseniz, kelimeleri yazabilirsiniz. Hani okuldayken biyoloji gibi dersleri çalışmamız gerektiğinde, terimleri not alırdık ya… Onun gibi. Bildiğimiz, eski usül yazmanın bir şeyler öğrenmede çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
YouTube müthiş bir öğretmen. Herhangi bir kanalı tavsiye edemem ama kendim İspanyolca öğrenebilmek adına bir çalma listesi kaydetmiştim. Henüz kullanmadım ve siz de göz atabilirsiniz. AIB diye bir kanal. Linki şuraya bırakıyorum, kesin İngilizce için de bir şeyler vardır. https://youtube.com/@aibnetwork?si=oc_BE12AQVC5hHYa
Rosetta Stone, rüştünü ispatlamış bir dil eğitim sistemidir. Aylık ve ömürlük abonelikleri var. Siz zaten kursa gidiyormuşsunuz bir de bunu eklemek istemeyebilirsiniz ama yine de yazayım dedim. Onun da fiyatlarının olduğu sayfanın linkini buraya bırakıyorum, belki göz atarsınız.
https://www.rosettastone.com/buy/
Bence yapabileceğiniz en önemli şey dili kullanmaya başlamak olacaktır. Arka planda dinlediğiniz şeyleri sesli sesli kendinize tekrar edebilirsiniz. Yazdığınız kelimeleri de sesli olarak tekrar edebilirsiniz. Kelime ezberlemektense ifadeler ezberlemek size konuşmak anlamında kendinizi daha hızlı şekilde özgüvenli hissettirecektir.
Hiç vaktim yok demişsiniz ve bu konuşma meselesi zamanınızı alacak mutlaka. Kısa kısa zaman dilimleri olsa da konuşmalısınız. Bütçenizi bilmediğim için sürekli ücretli bir şeyler tavsiye ediyor olmak istemiyorum ama son bir tane yazayım. Cambly diye bir uygulamanın reklamını görmüştüm, anadili İngilizce olan eğitmenlerle grup halinde ya da birebir konuşabiliyordunuz. Öyle bir şey olabilir. Bir arkadaşım zoom üzerinden dünyanın değişik yerlerinden İngilizce öğrenmek isteyen insanlarla konuştuğu bir eğitim programından bahsetmişti, öyle bir şey de bakabilirsiniz. Bu konuşma imkanını oluşturduktan sonra da naçizane tavsiyem hiç çekinmeden konuşmanız. Aksan maksan hiç takılmayın. Doğru telaffuz tabi ki önemli ve o sizin konuştukça ister istemez çözeceğiniz bir şey. Dilbilgisi de öyle.
Şimdiden kolay gelsin, hebele hübele. Ne güzel bir adım atmışsınız. Başarılar dilerim 🫶