Hiç duymadım desem :$ Deneyeceğim:)
Aa bunu ilk kez duydum.Biz yumurta kırmayız taze fasulye ile karışık yaparım çoğunlukla.
Fasulyeyi hasliyorsun önce sonra kavuruyorsunAa bunu ilk kez duydum.
Taze fasulye geç pişer nasıl ayarlıyorsunuz ki tarif istirem 🤣🤣🤣
Yaaa senden de kaçmıyorŞüpheleniyorum bişe yemeye gitmedin dimi
Gittiysen bırak o elindekini usulca yatağına dön 🤣🤣🤣 hasta olacan bişe olacak..
@Fluffy
Bilinen başka adı var mı bunun hiç görmedim
Anamlardan öğrendim trabzonlular bşlir aslında öff aşırı lezzetli ve faydalıHiç duymadım desem :$ Deneyeceğim:)
Pazarda var ama her yörede ismi farklı giresunlularda biliyor mesela ama onlar başka bişe diyordu.Bilinen başka adı var mı bunun hiç görmedim
Pazara manava da gelmiyor 😳
Anamlardan öğrendim trabzonlular bşlir aslında öff aşırı lezzetli ve faydalı
Önce haşlanıyor buda sapları elinle ezdiğinde ezilince alıp süzüp bol soğan kavurduğun tavaya ekliyorsun. Yumurtasız halide güzel ama biz göz göz yumurta kırarız ay benim canım çekti gidelim uyuyalım kızlar 🤣🤣🤣
Bir yerimize bir şey olacak
Kesin bildiğim bir şeydir ama adı farklıdır.Pazarda var ama her yörede ismi farklı giresunlularda biliyor mesela ama onlar başka bişe diyordu.
Kendi aramızda günün menüsü başlığı gibi bişey açmalıyız
mancar diyince hatırladım :)Bazı yerlerde süs bitkisi olarak büyütülürken, mavi ve pembe çiçekleri ile tarlalarda ve yol kenarlarında kendiliğinden de yetişir. Halk arasında bölgelere göre ''odan, ıspıt, zılbıt, zirbit, zılbırık, kaldırık, kaldirik, kalındirek, burğı, mancar, zembil çiçeği ve sığırdili'' gibi isimler de verilmektedir. Tam düzgün resminide atıym mı?
Mancar ve kaldırık isimlerini duydum arkadaşlardan ama nasıl bir şeye benziyor bilmiyordumBazı yerlerde süs bitkisi olarak büyütülürken, mavi ve pembe çiçekleri ile tarlalarda ve yol kenarlarında kendiliğinden de yetişir. Halk arasında bölgelere göre ''odan, ıspıt, zılbıt, zirbit, zılbırık, kaldırık, kaldirik, kalındirek, burğı, mancar, zembil çiçeği ve sığırdili'' gibi isimler de verilmektedir. Tam düzgün resminide atıym mı?
Ben kalabalık sofraları çok severim.
Kurban da Trabzon'a gideceğim ablalarimdan isterim :)Hodanı deneyin gerçekten aşırı lezzetli alırken püf noktası yaprakları çok büyük ve sapı çok kalın yani kart olmaması o zaman körpe hali gibi lezzetli olmuyor. 🥰
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.