Bir Turisttin Haklı İsyanı

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Sizce kadın haklı mı?

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Bende %100 katılıyorum. Zaten insanlarımız eğitimsiz. Turizm konusu basite alınacak bir sektör değil. Bence buralarda işletme sahibi olacak kişilere turizm eğitimleri verilerek sertifa alarak mekan işletme ruhsatları verilmeli ve bu durumlardan bahsedilmeli.

Neşe Palamudu

Platin Üye
Bende %100 katılıyorum. Zaten insanlarımız eğitimsiz. Turizm konusu basite alınacak bir sektör değil. Bence buralarda işletme sahibi olacak kişilere turizm eğitimleri verilerek sertifa alarak mekan işletme ruhsatları verilmeli ve bu durumlardan bahsedilmeli.
İlla özenti olucaz biz

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Şimdi kendi insanlarımıza hep yağcılık yapıyoruz, insanlarımızda kendilerine yağcılık yapılmasını da seviyor. Huylu huyundan vazgeçme ya turistlere de yağcılık çekelim hoşlarına gitsin diyorlar ama ellerinde patlıyor işte böyle.

Hiçsel

Bronz Üye
Marakeşe gidiyorsun misalen, buram buram etnik esinti Ankara ile aynı olsa gitmenin ne manası kaldı

• Beğen
Tepkiler: Era

Es1967

Platin Üye
1 kere gittim aşırı pahalı.
2 lahmacun 750 tl olur mu yav.
Külahta dondurma aldım bi top 200 tl di. Külah tok tutar diye mecburiyetten 2 öğün dondurma yedim

• Beğen

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Aşırı pahalı yer görünce hemen kaçıyorum oradan. Hayır cimrilikten değil paranda olsa hakkından fazlasını vermek bence enayilik.

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
köye gidip ultra lüks şato tarzı villada yaşamakla aynı :D köyden eser yok mis giibi hayvan boku kokusunu ciğerine çekmeden köye gitmenin anlamı ne tatil köyü sanki

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
köye gidip ultra lüks şato tarzı villada yaşamakla aynı :D köyden eser yok mis giibi hayvan boku kokusunu ciğerine çekmeden köye gitmenin anlamı ne tatil köyü sanki

Bu dediğin bana bir anımı hatırlattı. Çok yakın bir arkadaşım İstanbul'da bankacı bir kadınla evlenmişti. Kadın benim arkadaştan yaşça büyüktü ama bunun konu ile alakası yok öyle bilgi olsun işte :haha: Neyse kadınla tanıştık samimi olduk WP grubu kurduk samimiyeti arttırdık ve farklılık olsun hep otel tatiline gidiyoruz sizinle bu defada ormanda kampına gidelim dedim. Kabul ettiler bende hangi dağa çıksak hangi ormanın derinlerine gitsek diye araştırırken birde baktım ki kadın çoktan orman içinde ultra lüks jakuzili apart otel bulmuş buna gidelim diyor. :haha: Dedin gibi köy tatili diye şatoya gidelim diye

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Bu dediğin bana bir anımı hatırlattı. Çok yakın bir arkadaşım İstanbul'da bankacı bir kadınla evlenmişti. Kadın benim arkadaştan yaşça büyüktü ama bunun konu ile alakası yok öyle bilgi olsun işte :haha: Neyse kadınla tanıştık samimi olduk WP grubu kurduk samimiyeti arttırdık ve farklılık olsun hep otel tatiline gidiyoruz sizinle bu defada ormanda kampına gidelim dedim. Kabul ettiler bende hangi dağa çıksak hangi ormanın derinlerine gitsek diye araştırırken birde baktım ki kadın çoktan orman içinde ultra lüks jakuzili apart otel bulmuş buna gidelim diyor. :haha: Dedin gibi köy tatili diye şatoya gidelim diye
bankaclar nasıl bu kadar zengin olabiliyor bbu konu ile alakasız yani sordugm

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
bankaclar nasıl bu kadar zengin olabiliyor bbu konu ile alakasız yani sordugm

Onun ailesi zengindir diğerlerini bilmiyorum vallahi. Aslında özellikle özel sektör şartları ile çalışanlar asgari ücretin bir tık üstünü alıyorlar hatta bazıları asgari bile alıyor olabilir. Devlet bankalarında kadrolu olanların maaşları memur maaşı olduğu için onların durumları iyi oluyor bu bahsettiğim arkadaşım da devlet bankasında devlet memuru olarak çalıştığı için maaşı iyidi.

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Onun ailesi zengindir diğerlerini bilmiyorum vallahi. Aslında özellikle özel sektör şartları ile çalışanlar asgari ücretin bir tık üstünü alıyorlar hatta bazıları asgari bile alıyor olabilir. Devlet bankalarında kadrolu olanların maaşları memur maaşı olduğu için onların durumları iyi oluyor bu bahsettiğim arkadaşım da devlet bankasında devlet memuru olarak çalıştığı için maaşı iyidi.
bizimde uzak akrabamız var öldü çoluk çocuğuna bir suru dükkan daire kaldı birikim okey de o da çalışan bizde çalışanız ticaret yapmıyorsun düzenli maaş ile ne kadar olabilir

• Beğen

Nyctophilia

Gümüş Üye
Haklı değil.
Urfa'ya gidebilir türkü kebap istiyorsa.
Ablaya biri ingilizcenin Dünya dili olduğunu da anlatsın. Sadece UK'da İngilizce konuşuluyor sanıyor olabilir. Dünyanın bir çok ülkesinin bir çok beldesinde batililasma, Amerikanlasma mevcut zaten. Illaki full ingilizce sarkilar calan yerler hemen her ulkede vardir. Fethiye de bu acidan kultur mozaigi olarak ele alinacak bir belde degil zaten; kimse 'Biraz Türkiye kulturunden esintiler alayim' diye Fethiye'ye gitmez.

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Haklı değil.
Urfa'ya gidebilir türkü kebap istiyorsa.
Ablaya biri ingilizcenin Dünya dili olduğunu da anlatsın. Sadece UK'da İngilizce konuşuluyor sanıyor olabilir. Dünyanın bir çok ülkesinin bir çok beldesinde batililasma, Amerikanlasma mevcut zaten. Illaki full ingilizce sarkilar calan yerler hemen her ulkede vardir. Fethiye de bu acidan kultur mozaigi olarak ele alinacak bir belde degil zaten; kimse 'Biraz Türkiye kulturunden esintiler alayim' diye Fethiye'ye gitmez.

Fikrinize saygı duyduğumu belirterek size katılmıyorum. Bu Türkiye içinde bile bir il değiştirmek farklı şive ve farkı kültürlere ev sahipliği yapıyor. Sizi bilmem ama ben Mardin'e gittiğim zaman oranın yemekleri, oranın kültürüne, oranın geleneklerini de gözlemlemek için gidiyorum. Bugün yabancı bir ülkeye giderken bile onların kültürleri için gidiyoruz. Onlarda bizim kültürümüzü görmek için geliyorlar. Buraya gelen tursitler sadece Fethiye'ye gelmiyorlar ki. Fethiye kim bilir kaçıncı durakları.

Yabancı insanlar özellikle anadolu bölgelerine gittikleri zaman misafir perverliklerimiz hoşlarına gidiyor. Gönülden içten davranmalarını algılamaları zaman alıyor ayrıca aşırı hoşlarına gidiyor. Tabiki konsept olarak ingiliz yemekleri, ingilizce konuşma ve ingilizce şarkılar veren mekanlar olabilir ama koca bir bölgeyi sadece Turistlere uyarlamak doğru değil.

Geleneklerimizi göreneklerimizi de kaybetmeden uyum içinde olmamız gerekiyor. Karadeniz de Uzungöl'ü arap şehri yaptılar... Fethiye İngilizlere, Kaş ve Kalkan Ruslara...

Üst Alt