Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,017
Çözümler
4
Tepki puanı
12,710
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
3 adet oda sıcaklığındaki yumurtanın sarısını ve aklarını birbirinden dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurtaların taze olmasına da dikkat edin. Yumurta akının içinde yumurta sarısı 1 damla bile olsa karışmamalı yoksa ne kadar çırparsanız çırpın istediğiniz kadar sertleşmez.

Yumurta aklarını derin bir cam kase içine alın. Üzerine 1 tutam tuz koyun.

Mikser ile yüksek devirde çırpın


Hafif köpürmeye başladığında 1 su bardağı toz şekeri azar azar 4-5 seferde ekleyerek, çırpmaya devam edin.

Yani karışım krem şanti kıvamı alıncaya kadar çırpın. Çırpma süresi en az 15-20 dakika sürecektir. Sürenin uzun olmasının sebebi toz şekerin zor erimesidir.

Çırptığınız karışım kremşanti kıvamı almış ve mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyorsa ya da çırpma kabını ters çevirdiğinizde kabından akmıyorsa olmuş demektir.

Daha sonra sıkma torbasına yıldız ucunu takınız


Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına doldurun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine çok büyük olmayacak şekilde sıkın.
Hazırladığınız bezeleri önceden ısıtılmış 100 derece fırına verin yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırından fırına göre değişim olabilir.

Bezeler piştikten sonra fırından alıp, soğumaya bırakın.

Eğer birden çok renkte beze yapmak istiyorsanız hazırladığınız karışımı farklı kaplara paylaştırın. Toz gıda boyası ile renklendirin.


EC9Dsf.jpg



Bir yaşik yardımı ile ya da sıkma poşetinin ucunu düz veya şekilli keserek de tepsiye sıkabilirsiniz
 
Üst Alt