AFERİN BRÜTÜS

simbat

Gümüş Üye
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
1,161
Tepki puanı
251
Puanları
83
Yaş
46
Konum
ist
Cinsiyet
Erkek
Büyük roma imparatoru büyük Sezar ortanca Brütüsü çok severdi. Onu oğlu küçük oğlu yerine koyardı.halbuki brütüs ortanca çocuktu neyse.. Brütüs sezarı sırtına pıçak saplayarak öldürdü. peki bu durumda ortanca çocuk olan ama sezarın küçük oğlu yerine koyduğu Brütüs Sizce hain mi kahraman mı?

Bence bir kahramandı. çünkü sezar onu oğlu yerine koyup sevmesine rağmen Brütüs onu dedesi yerine koyup çok severdi. her neyse sonuçta birbirlerini çok severlerdi. fakat sezar imparator oldugundan beri bir tarafı o kadar kalkmıştı ki halk meclisi olan parlemantoyu portmantoya asmış bütün konsülleri de kendisine garson yapmıştı. dediğim dedik çaldığım düdük vur patlasın çal oynasın derken bi gün sabah uyandığında kendini diktatör hatat tanrı ilan etmek aklına geldi. o daha aklındakileri kimseye söylemeden yanındaki dalkavukları onu tanrı ilan ettiler. buna sezar bile şaşırdı düşüncelerimi mi okuyo la bunnar diyip o dalkavuklarının da kellesini aldı. bu durumdan hiç hoşlanmayan garsonlar (eski konsüller) sezarın çok sevdiği ortanca çocuk olan ama sezarın küçük çocugu gibi sevdiği Brütüse gittiler dediler sen sezarı öldür de bizde cumhuriyeti ilan edelim garsonluktan kurtulalım. seni de aşçı başı yapalım dediler. Brütüs bunu hiç düşünmeden kabul etti. zaten biraz düşünse idi aşçı başı olamaz komutan bilan olurdu. brütüse bi pıçak verdiler dediler sırtına sapla brütüs bu sefer düşündü dedi bi da tongaya gelmiyim dedi. Ama düşününüce kabu etti. sezarı sırtının en kıllı yerinden pıçakladı. sezar arkasını dönüp bi baktı bi de ne görüsün. ortanca çocuk olan ama ...........(buraayı hızlı geçiyorum) Brütüs. ve ona bakıp et tu Brute dedi. yani sende mi Brütüs dedi. Brütüs yine düşünmeye başladı o düşünürken sezar öldü cunhuriyet geldi. sonra her yıl cumhuriyet bayramı kutladılar. yemekleri de baş aşçı Brütüs hazırladı. her kes mutlu oldu. yani neymiş aferin brütüs.
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,434
Çözümler
4
Tepki puanı
12,985
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın

Raison Detre

Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,343
Tepki puanı
1,138
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek
Sezarın hakkı sezara deyişi gibi. Hz. İsa'ya Sezar'ın adamları bıçak dayayınca , Hz. İsa tarafından tarafından zaruri bir şekilde söylediği rivayet ediliyordu isevilikte sanırsam.

Bu hırtın torunu, dedesini millete türkü ile arattıran Caligula'dır yanılmıyorsam
 

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,014
Tepki puanı
2,810
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
ensenızdeyım. ... celıbon profıllı senı..... nıhahahaha....(bu arada buyuk parça bır tavuk budu sağ elımde.... tırsın dıye ozellıkle belırtmek ıstedım)
Erööl taş mısın boş zamanlarda
 

Süreyya

Spákona
Platin Üye
Katılım
22 Mar 2020
Mesajlar
5,501
Tepki puanı
1,895
Puanları
113
Konum
Aorist
Cinsiyet
Kadın
Sezar a haksizlik yapiliyor.
Kendini diktatör ilan edecegi gün,senatoya giden yolda kendini kutlatir iken,dikildigi arabada,ayni zamanda arkasinda bir adam dikiliyordu.(fesatlik yapmayalim)
O adam,Sezar in kulagina monoton ve süreklilik halinde,fani oldugunu unutma,fani oldugunu unutma diye fisildiyordu.
Adami cekemedi senatodaki godamanlar.
 
Üst Alt