Zeytinyağlı Enginar Tarifi

TAYYAR

Maskot
Katılım
15 Haz 2020
Mesajlar
139
Tepki puanı
29
Puanları
28
Yaş
21
Cinsiyet
Erkek
zeytinyagli-enginar-yemekcom.jpg



Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 su bardağızeytinyağı
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 1 adetpatates
  • 1 adetbüyük boy havuç
  • 1 su bardağıdondurulmuş bezelye
  • 8 adetayıklanmış enginar
  • 2 adettaze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1 çay kaşığıtuz
  • Servisi için:
  • 1/4 demetdereotu
Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Püf Noktası
Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Pişirme Önerisi
Kuru soğan yerine bol miktarda incecik doğradığınız taze soğan, dereotu ve bezelye karışımıyla da zeytinyağlı enginar yemeğini çiğden hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
    enginar-adim-2
  2. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
    enginar-adim-3
  3. 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
    enginar-adim-4
  4. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.
    enginar-adim-5
  5. Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
    enginar-adim-7
  6. Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
    enginar-adim-8
  7. Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
    enginar-adim-9
  8. Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
    enginar-adim-10
Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Servis Önerisi
Soğuk olarak servis yaptığınız zeytinyağlı sebze yemeği üzerine servisi esnasında ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
 
Üst Alt