Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
29,618
Çözümler
1
Tepki puanı
3,850
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🥟 Tunus Böreği (Brik) Tarifi

Malzemeler:

  • 8 adet yufka (veya ince baklava yufkası)
  • 4 adet yumurta
  • 200 gram ton balığı (konserve, süzülmüş)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:
  • Yufkaları tezgaha serin.
  • Her yufkanın ortasına ton balığı ve kıyılmış maydanoz koyun.
  • Üzerine dikkatlice bir yumurta kırın.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Yufkayı yarım ay şeklinde katlayarak kenarlarını iyice kapatın.
  • Kızgın yağda her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Sıcak servis yapın.

İpucu:
Brik yaparken yufkayı çok ince kullanmak, çıtır çıtır bir börek elde etmenizi sağlar.
 
Üst Alt