Darwin Nûnêz ismi geçmeden önce A.Sorloth ve D.Vlahovic ismi anılıyordu ciddi bir şekilde.. M.Salah 'ın gelişiyle birlikte potansiyel şampiyonluk için bir adet daha üst düzey yıldız almayı düşünüyorlar ve ilk mevki olarak " Santrafor " konuşuluyor. P.aul Onauchu 'dan üst kademe bir futbolcu var teknik ebin hedefinde çok belli ki P.Onauchu bile geçen yıl bu takımı sırtlayabileceğini net şekilde gösterdi.
Bir oyuncu daha düşünülmesinin sebebini aslında her ihtimâle karşı 2 tane keyplayer 'ın şampiyonluk ihtimâli için çok daha iyi olması durumu ki; harika bir transfer politikası izliyoruz bu zamana kadar, tüm kulûpler dahil buna..
3 adet potansiyelli adayımız var, ben ise bu 3 'lünün içerisinden bireysel olarak hangisinin seçilmesini gerektiğini açıklamaya çalışıcam. 3 'üde üst düzey ve premier lig oyuncusu net olarak aralarında kademe olarak pek fark görmüyorum, kariyer anlamında da keza öyle.. aralarında çok fark yok fakat oyun stili olarak 3 oyuncu da birbirinden tamamen farklı tipte oyuncu.
Darwin Nûnez diğer oyunculara nazaran daha hızlı, ateletik, boş alanlara koşu yapan ve fırsatçı golcü diye tanımını yapabileceğimiz; dripling yapmayı ve adam eksiltmeyi seven bir oyuncu ki P.Onauch 'nun yanında oynayabilecek kapasitesi olmakla birlikte ana mevkisi bu zaten fakat sol açıkta da oynayabiliyor..
Alexandr Sorloth zaten eski oyuncumuz, klasik bir santrafor ne de D.Nûnez gibi çevik ve atletik ama daha çok bütünsel bir oyuncu ve bir çok şeyi yapıyor. Dünya kupasında halaand 'a vermediği pas için çok eleştirildi ve linç edildi ki, gayet haklı eleştiri ve linçti..
D.Vlahovic ise bu ikilye göre bi tık daha santrafor. P.Onauchu 'unun biraz daha teknik ve atletik hâli diyebiliriz. Tecrübesi, kumaşı ve yaşı itibariyle transfer edilmesini en istediğim oyuncu diyebilirim her ne kadar P.Onauchu as bile oynatılsa yanında oynatılması durumunda uyumsuzluk yaratabileceğini düşünüyorum..
Haber D.Nûnêz 'in transferi üzerine ama kişisel olarak bu üçlüden hangisini? transfer ederdim diye kendime soracak olsam kesinlikle; " D.Vlahovic " olurdu. Belki, F.Tekke 'nin oyun strateji ve taktiklerine uymaz ama p.onauchu 'yu maçta defansa çekip; karşılaşmada kafa toplarını karşılaması için oynatabiliyorsa.. net bir şekilde interaktif bir teknik direktör olduğunun işaretidir.
Hem nûnêz hem vlahovic olur mu? aç gözlülüğün bir anlamı yok, olacağını da düşünmüyorum ama bu üçlüden tercihim d.vlahovic olurdu, duo olarak p.onauchu ile birlikte 4-4-2 dizillişine geçerdim 4-2-3-1 'den ki artık bu diziliş çok baydı yıllardır.
Darwin Nûnêz (26)
Alexander Sorloth (29)
Dusan Vlahovic (25)