Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,034
Çözümler
4
Tepki puanı
12,726
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın


forumsal_org_süt_helvası.jpg




malzemeler

100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Süt helvası Nasıl yapılır?

Sütün yarısını bir tencereye alın ve şekerini ilave edin.
Şeker tamamen eriyene kadar ocakta pişirin. Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok sadece şekerlerin erimesi yeterli olacak.
Daha sonra tencereyi ocaktan alın.
Kalan sütü ve yumurta sarısını da tencerenin üzerine ilave edin.
Güzelce çırpın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını tavada eritmeye başlayın.
Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edin.
Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
Süt helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edin.
Gereğinden fazla kavrulması durumunda un kokusu baskın olacaktır.
Daha sonra kavrulmuş unu yavaş yavaş süte ekleyin.
Karıştırarak koyulaşmasına yardımcı olun ve kıvam alana kadar pişirin.
Karışım kıvam aldıktan sonra vanilyasını da ekleyin ve çok pişirmeden ocaktan alın.
Karışımı ısıya dayanıklı cam kaplara veya toprak kaselere dökün.
Fırını sadece üst rafı yanı ızgara bölümü ısınacak şekilde 200 derecelik ısıtın.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, sadece üstü kızarana kadar pişirin.


Süt Helvası Püf Noktaları

Süt helvası yapımında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İyi bir helva yapabilmek için helvanın malzemelerinin çok iyi bir şekilde kavrulmuş olması gerekir. Süt helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar iyice kavrulması gerekiyor. Gereğinden fazla kavrulduğunda ise, un kokusu baskın bir şekilde hissedilir. Süt helvası yapımında kullanılacak olan sütün sıcak olmaması oldukça önemlidir. Kavrulan un sıcak süt ile buluşursa topaklanır. Bu nedenle olabildiğince sütün soğuk olarak kullanılması gerekir.


Bu nedenle şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan alarak kalan sütü üzerine ekleyebilirsiniz. Tatlının üzeri kızartılırken de tatlınızı su dolu tepsinin içine koymanız gerekir. Aksi durumda tatlının üzeri geç kızarır ve helva pişmeye devam edeceği için kıvamı istediğiniz gibi olmayabilir.​
 

Johns

Gümüş Üye
Katılım
23 Şub 2022
Mesajlar
1,289
Tepki puanı
416
Puanları
83
Konum
NYC
Cinsiyet
Erkek
Canım çekti :S
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,376
Tepki puanı
4,549
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Badem sütü kullansak olurmu hocam 😆😆😆
 

limonata

Altın Üye
Katılım
17 Şub 2022
Mesajlar
3,478
Çözümler
1
Tepki puanı
1,046
Puanları
113
Konum
konstantinopolis
Cinsiyet
Kadın
un helvası dışında hiçbiri benim için hiçbir şey ifade etmiyor peh
 
Üst Alt