Stablecoinler nedeniyle kontrol altına alınması daha zor olabilir, New York Fed raporu gösteriyor

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
stablecoin-crisis-hand.jpg

New York Fed’in araştırmasına göre, para veya bankacılık krizi yaşayan ülkelerle bağlantılı cüzdanların kriz haftasında dolar sabitkoin satın alma olasılığı yaklaşık %1,8-1,9 artıyor.

2021-2025 dönemindeki dokuz kriz incelendiğinde, USDT ve USDC gibi dolar sabitkoinlerine yönelimin ve satın alınan tutarların anlamlı biçimde arttığı görüldü.

Araştırma, sabitkoinlerin yerel bankacılık sistemi dışında dolara erişim sağladığı için sermaye kontrollerini ve merkez bankalarının geleneksel denetim mekanizmalarını zorlaştırabileceğini belirtiyor.

Ancak büyük sabitkoinlerin merkezi şirketler tarafından ihraç edilmesi ve düzenlemeye tabi borsaların kimlik tespiti yapması nedeniyle devletlerin hâlâ müdahale edebileceği noktalar bulunuyor.

Çalışma ayrıca sabitkoinlerin kriz yaşayan ülkelerin para birimlerini zayıflattığını kanıtlamıyor; yalnızca kriz dönemlerinde dolar tokenlarına yönelimin arttığını gösteriyor.

-----------------------------------------------
Günün en önemli haberi benim nazarımd, kriz anında insanlar yeni bir para keşfetmiyor bildikleri güvenli limana, yani dolara kaçıyor, doğu birleşkesi doların egemenliğini ne kadar azaltmak istese de engel olamıyor çünkü kök salmış artık dünyaya.. sabitkoinler(tether,circle etc.) sadece bu kaçışın artık banka hesabı açmadan da yapılabilen dijital versiyonu olmuş durumda ve felaket hacim dönmeye devam ediyor. her zaman söyledim gibi x402 protocoll geleceğin metası olacak potansiyelde ve stripe 'da bunun alt yapısını hazırlıyor.

kaynak: cryptoslate

Üst Alt