WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı

Yoo. İlkokuldaki öğretmenim benim için gerizekalı deyimini kullanmıştı. Validem hoca kılıklı karıya bunu sorduğunda;
"Tüm sınıf üç sayfa yazıyor, sizin oğlunuz üç satır yazıyor" diye cevap vermişti.

Validem de görüşmeden çıktıktan sonra "Anne öğretmenim benim hakkımda ne dedi?" diye sorduğumda "Kendi gerizekalılığını itiraf etti oğlum boş ver." demişti.

• Haha
Tepkiler: CaT

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye

Aslında bir çeşit şartlanma, zeka odaklı övgüler potansiyeli düşürür bunu biliyorum, hazır ayet yazmışken birde hadis iliştireyim mi :D "İnsanları yüzüne karşı övmeyin" der peygamber.

Bu şekil cümle kalıpları insanı tembelleştirir, süreç ve çaba odaklı cümlelerde daha fazla motivasyon sağlıyor.

Şey gibi , mesela kanepeye tırmanmaya çalışan bir çocuğu "aman yavrum" diyerek kucaklayıp kanepeye koyduğunuzu ve bu koruma iç güdünüzü diğer her şekilde gösterdiniz diyelim, selamın aleyküm bağımlı bir koyun yetiştirdin.

Çocuğu kucaklamayıp, çıkması için motivasyon sağlarsanız ve çocuk başarırsa tebrikler en azından kendi sorumluluğunu üstlenebilecek bir kişi yetiştirirsiniz.

Bunlar emsal.

Üst Alt