G*tleri boş içerik üretiyorlar![]()
G*tleri boş içerik üretiyorlar![]()
View: https://www.instagram.com/reel/CvsSrd7NX_-/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
@alcatraz böyle mi
Çok az kısmı bizim oralara da benziyor
O sözcüğü Niğde, Akşehir, Çorum Tokat dolaylarında daha çok duydum ben meğersimek gibi gibi şekli ile de kullanıyormasimek'i ilk defa duydum. diğerleri evet doğru
bi de "kele" var. ben yaşlı küçük fark etmeksizin kullanırdım.O sözcüğü Niğde, Akşehir, Çorum Tokat dolaylarında daha çok duydum ben meğersimek gibi gibi şekli ile de kullanıyor
Aslında bazı illerin köylerinde bile farklılıklar oluyor
Aslında en çok da yöresel sözcüklerin etimolojisine inmek istiyorumbi de "kele" var. ben yaşlı küçük fark etmeksizin kullanırdım.
"nörüonn keleee" diye aksdjkasd
belli ki bu konuda bi birikmişlik mevcut. boşalt gitsin aksdjsaAslında en çok da yöresel sözcüklerin etimolojisine inmek istiyorum
Kimisi yansıma sözcük olmaktan çok bir anlam barindiriyor bana ilginç geliyor
Ve bir de öz Türkçe olarak hisler anlamında epey zayıf kalmışız göçebelikten dolayı iletişimsizlik ve dilin yayılma serüveni düşüldüğünde gramer açısından diğer dillerden de çok etkikendiğimizi görüyorum
Ehh malum olduğu üzere artık ırksal olarak kariştiğimiza göre ilgimi eski kalıplar, sözcükler daha çok çekiyor niye bu kadar açiklama yaptıysam fnxn
Ben teşekkür ederim aklıma bu şarkıyı getirdiğin içinŞarkı için teşekkür ederim @Chen
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.