Tema Editörü

Sokrates'in kehaneti

Konu Sahibi
@Raison Detre hocam ben bilmem mi daha kuvvetlidir yoksa kendini bil mi? Yoksa ikisi birbirine mi geçmiştir? Ee bilmeyen kendini nasıl bilecek? Kendini bilen zaten hiçbir şey bilmediğinin de gayet farkındadır. Tamam çözdüm 😂

Ben bilmem talebenin istidadı, kendini bil kemale ulaşmak isteyenin muradı kısaca. Ben bilmem gayreti ve aramayı , kendini bil sükuneti ve görmeyi sağlar. İşin ilginç tarafı birinden biri olmazsa, diğerinin anlamı kalmaz. Neyse okkayı çok daldırmayalım, sen bundan anla.

Ben bilmem talebenin istidadı, kendini bil kemale ulaşmak isteyenin muradı kısaca. Ben bilmem gayreti ve aramayı , kendini bil sükuneti ve görmeyi sağlar. İşin ilginç tarafı birinden biri olmazsa, diğerinin anlamı kalmaz. Neyse okkayı çok daldırmayalım, sen bundan anla.
Ey hakikatı arayan talib diyerek başladı üstad :honk:

Son düzenleme:
5F1FCB44-7E74-4ECA-8717-BCB7AAD32B99.jpg

:honk:

• Beğen
Tepkiler: Tuz
Sokratesin kendini bil cümlesi bu makaledeki göz bebeği cümlem oldu

Konu Sahibi
@Raison Detre hocam ben bilmem mi daha kuvvetlidir yoksa kendini bil mi? Yoksa ikisi birbirine mi geçmiştir? Ee bilmeyen kendini nasıl bilecek? Kendini bilen zaten hiçbir şey bilmediğinin de gayet farkındadır. Tamam çözdüm 😂

şöyle ki kendini bilmeyenin, ben bilmem demesinin bir karşılığı yok. Tıpkı 0 ve 1 durumunun algoritmanın sonuç üretmesi için gerekli olduğu gibi, bu ikisinden biri olmadan işe yaramaz. Kendini bilmekten gaye, insanın arzularının/dürtülerinin ne kadar yıkıcı ve sonunun başlangıcının ne kadar aksi olduğunu görmesiyle başlar, ben bilmem demekten gaye dürtüsel sözlerin, davranışların yıkıcı doğasından korunmaktır ki bunun için kendini bilmek tanımak lazım.

Çözmüşsün lakin aydınlatmak lazım.

Geri