Aklama da denir. Yerine yöresine göre değişiktir tabi. 30 yıllık bursalıyım, pilav yedirildiğini ilk kez duydum.Bursa da bi adete denk gelmiştim.
Düğün sonrası gece 2 de gelinin evine galiba götürdüler pirinç pilavı yedirdiler.
Gece 2 de pirinç pilavı mı yenir hay aksi.
Hakkaten yav niye öyle olmuş birden.Gelenekten kasıt olarak sadece düğün dernek işini anlamış millet heralde :)
Ben cenazelerde ki saçma adetleri yazmaya gelmiştim, düğün dernek görünce elim gitmedi yazmaya (:Hakkaten yav niye öyle olmuş birden.![]()
Bayramda el öpülür.. adettendir, yoksa dinimizde öyle bisey yokmus 😌
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.