Aslında aynı perspektiften bakıyoruz.Aralarında ne geçti nasıl bu hale geldi kimse bilemez. Bizde anlatalıtan taraftan yorum yapıyoruz ve sonuca bakıyoruz 11 yılda şeşkaza 3 defa ilişki yaşayan bir adam olduğunu düşün. O kişi sen olsan 11 yıl eşin her defasında seni reddetse? Reddedilemenin psikolojisi var üstelik adam kedi gibi dolanmış durmuş :))
Evli diye sevişmek zorunda değil mi? Sevişmek zorunluluk değil ihtiyaç bana göre. O halde bu ihtiyacımı eşimle gideremiyorsam başkası ile gidereceğim bende bir insanım dersin dimi... Bu sefer aldatmak suç olur. Kocası istedi diye ilişkiye girmek zorunda değildir ama 1 kere girmez 2 kere girmez 11 yıl giremez mi yahu
Bahsettiğin gibi hangi erkek olsa o kadar zaman dilimi içinde isyan eder haklıdır da. Bunun tersi de olsa kadın istese erkek reddetse o zaman da kadın haklıydı. İnsanın aklına her türlü düşünce gelir, her ihtimali göz önüne alır insan.
Evli diye sevişmek zorunda değil derken ki kastım şu; bireylerden birisi her istediğinde karşı tarafta tamam demek zorunda değil bana göre. Belki karşı tarafın o an psikolojik sorunları var modu düşük olabilir, bir rahatsızlığı olabilir vs vs,
Elbette ki cinsellik insan yaşamında ekmek su gibi gerekli bir şey bunu inkar edemeyiz. Kaldı ki cinsel doyumun evlilikte çok önemli olduğunu düşünen biriyim her zaman karşılıklı olarak.
Dediğin gibi bu olay bir kaç defa olsa sorun yok ama uzun yılların birikimiyse burada farklı ve çok ciddi bir sorun var demektir. Bu konuyu derinlemesine irdelemek lazım :)