Başlıgın altında savaş çıkmış barış anlaşması imzalanmış , hükümlere uyulmamış yeni bir savaş daha çıkmış 😂
o halde ;
Klişe olmayan bir cümle söyleyelim ne mesela "sen benim ışıklı yolunsun" klişe değil mi..
"Sana ölüyorum , geberiyorum" ?
"Seni düsününce bir ceylan su içmeye iniyor" ?
"Sen aklımın odalarına girmis en guzel şeysin " ?
"Seni istiyorum" ?
Ne klişe değil hangisi değil yada vereceğiniz örneklerden hangisi olmayacak...yoksa "seni seviyorum" demek değil de "sevme'nin kendisi" mi klişe olan yukarida yazan
"1) hiçbir özgün yönü bulunmayan, bilinenden değişik olmayan, her zamankini, var olanı yineleyen, aynı biçimi tekrarlayan, sıradan, alışılmış, yeniliği olmayan (söz, davranış vb.)."
Şu üstteki maddeye de uyuyor hem.. nede bu kadar abartıp kelimelere ilahi anlamlar yüklüyoruz ki "seni seviyorum" dendiğinde iki seçeneğin var , sabir katsayılı olmayan lineer homojen olmayan diferansiye denklem değil bu , ye enbaşta inanmazsın yada inanıp sonra yanılırsın (en başta inanmaman kendine bulduğun bahane somut bir olaya dayanmıyorsa yakinda fal açmayada başlayabilirsin)..
Sözün özü klişe olması yada olmaması sadece söyleyeni bağlar dinleyeni de değil...(arkasindan olacaklar için yeni başlığa ihtiyaç hasıl olabilir) dinleyen açısından klişe olması değil kendini nasıl hissettirdiği önemlidir..
Ve ayrıca klişe bütün cümleler klişedir fakat içerdiği anlam kasıtsa eğer buna klişe demek niyet okumak fal bakmak gibidir..
Sonuç : öyle yada böyle bir önemi yok fakat çok net bir cevap isteniyorsa hayır değildir..