"Seni seviyorum" Klişe midir ?

Xasthur

Yönetici
Hisedilen ifadede klişe olur mu?
Gercek olup olmamasi önemli degil.

Klişenin ne oldugunu bildigim icin baslik sakat iste @Xasthur cum.
Klişe, uzun süre kullanılmış ancak artık etkisini yitirmiş olan ifade :/ zaten poaçacığım

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Böyle iyi. Cümleten iyi geceler.

Xasthur

Yönetici
Böyle de bağışlayıcıdır , esirgeyen ve gözetendir. sdlfkdmlsdkfj rab gibi kız

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Klişe, uzun süre kullanılmış ancak artık etkisini yitirmiş olan ifade :/ zaten poaçacığım
Klişe gerceklerle ilgili bir ifadedir.
Mesela bütün kadinlar zengin herif arar gibi..
Hissi ifadeleri klişe diye yaftalayamayiz.

Ay neyse.
Basligi anlamis gibi yapayim da cevap vereyim;
He canim.Agizdan cikiveriyor artik böyle istemsizce.

Xasthur

Yönetici

Ay neyse.
Bu da klişe süreyya , hep böyle

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye

Ay neyse.

Anlaşamadığımız taraf şu , klişe zaten basmakalıp demektir sözlük anlamı olarak , "seni seviyorum" iki şekilde bir insana ifade edilebilir oda dile getirerek ya da davranışlarınızla , sıfat olarak kullanıyoruz. Özgünlüğünü yitirmiş şeylerden bahsediyoruz sizin tabirinizle hissini yani. Bu klişedir.

Neden bu kadar ısrarcısınız ?

basmakalıp

bileşik · sıfat
  1. hiçbir özgün yönü bulunmayan, bilinenden değişik olmayan, her zamankini, var olanı yineleyen, aynı biçimi tekrarlayan, sıradan, alışılmış, yeniliği olmayan (söz, davranış vb.).

Ceki

Altın Üye
Söylenmeden önce bin defa düşünülmesi ve herşeyden önce taa yüreğinin derinliğinde hissederek söylenmesi gereken bi söz...Seni seviyorum demenin bir anlamı var ve bu anlam kuşkusuzki söyleyene de bir sorumluluk yüklüyor.Eğer bu sorumluluğu üstlenmiyorsan da zırt pırt Seni seviyorum demen birisini sevdiğini değil koca bir yalancı olduğuna işarettir...

Gereğinden fazla klişe olmuş hem de ..Seni seviyorum demek sana değer veriyorum demektir laf olsun diye söylenen ya da kafaya göre bir gün ona diğer gün ona söylenecek söz asla değil...Okadar basitlestirdi ki insanoğlu bu sözü anlamını artık yitirdi duysan da inanmıyorsun...Önüne gelene seni seviyorum diyenler ben sizi hiç sevmiyorum ..çok basitsiniz....

Söylenmeden önce bin defa düşünülmesi ve herşeyden önce taa yüreğinin derinliğinde hissederek söylenmesi gereken bi söz...Seni seviyorum demenin bir anlamı var ve bu anlam kuşkusuzki söyleyene de bir sorumluluk yüklüyor.Eğer bu sorumluluğu üstlenmiyorsan da zırt pırt Seni seviyorum demen birisini sevdiğini değil koca bir yalancı olduğuna işarettir...

Karantina

Gümüş Üye
Başlıgın altında savaş çıkmış barış anlaşması imzalanmış , hükümlere uyulmamış yeni bir savaş daha çıkmış 😂

o halde ;
Klişe olmayan bir cümle söyleyelim ne mesela "sen benim ışıklı yolunsun" klişe değil mi..
"Sana ölüyorum , geberiyorum" ?
"Seni düsününce bir ceylan su içmeye iniyor" ?
"Sen aklımın odalarına girmis en guzel şeysin " ?
"Seni istiyorum" ?
Ne klişe değil hangisi değil yada vereceğiniz örneklerden hangisi olmayacak...yoksa "seni seviyorum" demek değil de "sevme'nin kendisi" mi klişe olan yukarida yazan
"1) hiçbir özgün yönü bulunmayan, bilinenden değişik olmayan, her zamankini, var olanı yineleyen, aynı biçimi tekrarlayan, sıradan, alışılmış, yeniliği olmayan (söz, davranış vb.)."
Şu üstteki maddeye de uyuyor hem.. nede bu kadar abartıp kelimelere ilahi anlamlar yüklüyoruz ki "seni seviyorum" dendiğinde iki seçeneğin var , sabir katsayılı olmayan lineer homojen olmayan diferansiye denklem değil bu , ye enbaşta inanmazsın yada inanıp sonra yanılırsın (en başta inanmaman kendine bulduğun bahane somut bir olaya dayanmıyorsa yakinda fal açmayada başlayabilirsin)..

Sözün özü klişe olması yada olmaması sadece söyleyeni bağlar dinleyeni de değil...(arkasindan olacaklar için yeni başlığa ihtiyaç hasıl olabilir) dinleyen açısından klişe olması değil kendini nasıl hissettirdiği önemlidir..
Ve ayrıca klişe bütün cümleler klişedir fakat içerdiği anlam kasıtsa eğer buna klişe demek niyet okumak fal bakmak gibidir..

Sonuç : öyle yada böyle bir önemi yok fakat çok net bir cevap isteniyorsa hayır değildir..

Barbara

Alkışlarla Yaşıyorum
Gümüş Üye
Söyleyin gitsin bee kasmayın 2 ay sonra ayrılırsınız bari doya doya sevin

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bazen anlamını yitiriyor

Üst Alt