Bugün bu forum beni öldürecek hep bir soru sorgu...Eski geleneklerimizde, al yazmayi sadece evli kadinlar takardi.
Al rengin mesaji,bu kadin evlidir demek idi.
Dikkat ettiyseniz, Asya'da sakli gizli takip cikiyor al yazmasini.
Kadin ölünce de, al yazmasi takilirdi kefenin üstüne.
al yazmanin sembolü cok büyüktür.
Yosma n'alaka?
Bir de mor cepken var ama bu baska bir hikaye.
Hatta ben hatirliyorum, köyde bana babaannem kirmizi takma derdi.
SOnradan anladim tabii.
Selvi boylu olmak bir iltifattır. Uzun boylu olmasını ifade eder. Al yazma ise genelde kadınların başını örttüğü eşarp. Al rengin yakıştığı uzun boylu güzel bir kadını ifade eder.

Selvi boylu olmak bir iltifattır. Uzun boylu olmasını ifade eder. Al yazma ise genelde kadınların başını örttüğü eşarp. Al rengin yakıştığı uzun boylu güzel bir kadını ifade eder.

Selvi boylum erkege al yazmalim kadina deniyor zannediyordum... yillarin aydinlanmasini yasiyorum suan![]()
Neye karar verdiniz en son
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.