+18 sekste baskın taraf kim olmalıdır?

• Konuyu başlatan Valkyrie
  • Başlangıç tarihi

Garga

Altın Üye
Erkeğin baskın olması kadını'da yükseltir.. Kadın baskın olursa vay erkeğin haline.. Teşekkürler..

çatışma çıkmaz mı bu perspektifte?
Arzu ve tutkunun esiri olmuş zihinlerde çatışma, anca ihtirasın fitilini ateşler. Ama çatışmayı ihtirasa dönüştürmek istemeyenin inadı, sanat ve sanatçı için bir hakarete dönüşmenin de eşiğinde durur. Kişinin bu eşiği geçip geçmeyeceği sanata ve sanatçıya duyduğu saygı ve ilgiye de bağlı.🙂

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Arzu ve tutkunun esiri olmuş zihinlerde çatışma, anca ihtirasın fitilini ateşler. Ama çatışmayı ihtirasa dönüştürmek istemeyenin inadı, sanat ve sanatçı için bir hakarete dönüşmenin de eşiğinde durur. Kişinin bu eşiği geçip geçmeyeceği sanata ve sanatçıya duyduğu saygı ve ilgiye de bağlı.🙂
Metafor güzel ama ben “çatışma” ile “gerilim”i biraz ayırırım. Gerilim, iki taraf da bundan besleniyorsa ihtirası artırabilir; çatışma ise özellikle iki taraf da baskın olmak istiyorsa oyunun ritmini bozabilir.

Bir de bunu “sanata ya da sanatçıya saygı” meselesine bağlamam. Bir tarafın geri adım atmaması her zaman inat ya da ilgisizlik değildir; bazen onun arzusu da tam olarak baskın kalmaktır..

O yüzden bana göre baskınlığı arzunun miktarı değil, iki kişinin birbirinin dilini ne kadar iyi okuyabildiği belirler. Bazen biri yönetir, bazen diğeri; hatta bence işin güzel tarafı biraz da bu rolün gerektiğinde el değiştirebilmesinde.

Metafor güzel ama ben “çatışma” ile “gerilim”i biraz ayırırım. Gerilim, iki taraf da bundan besleniyorsa ihtirası artırabilir; çatışma ise özellikle iki taraf da baskın olmak istiyorsa oyunun ritmini bozabilir.

Bir de bunu “sanata ya da sanatçıya saygı” meselesine bağlamam. Bir tarafın geri adım atmaması her zaman inat ya da ilgisizlik değildir; bazen onun arzusu da tam olarak baskın kalmaktır..

O yüzden bana göre baskınlığı arzunun miktarı değil, iki kişinin birbirinin dilini ne kadar iyi okuyabildiği belirler. Bazen biri yönetir, bazen diğeri; hatta bence işin güzel tarafı biraz da bu rolün gerektiğinde el değiştirebilmesinde.
İlk açıklamamın son söylediğinle benzer oluşuna karşın, çatışma ve gerilim ifadelerini konuya ben dahil etmedim. Hoş , böyle bir sürece yakıştıramayacağım da kelimeler bunlar. Zira bu ifadeler tek kişilik düşünüşün ifadeleridir ki böylesi bir süreçte ki bu dayatma, karşı tarafı umursamaksızın kendi bencilliğini doyurmak için yapılır.Süreç içinde baskınlık dayatması iki kişilik olan bir eylemden karşı tarafı tek kişilik hazlar çıkarmak için zorlamaktır ki, bu da zamanla çift olma bilincine de zarar verir. Bu nedenle ilk söylediğimde ki arzu ve tutku, süreci anlayışlı olma bağlamında da idare ettirir ki çift olma bilincini de besler.

Metafor kullanmamın sebebi de bizim gibi toplumlarda bu gibi konuların çok çabukça suistimal edilmesi. Aksi başka bir mana barındırmıyor. Bir tarafın karşı taraftan, onay almaksızın baskınlıkta zorlayıcı olması arzu ve ihtiras temelinde görülebilir fakat bana göre bunun altına gizli tekil bencillik yatar. Denge önemlidir bu nedenle.

Tekrar ediyorum bana göre ihtirasa dönüştürülemeyen tek taraflı arzu ve istekler, eylem anında karşı taraf tarafından kabul edilinip karşılansa dahi zamanla bu, kişiye kendi isteklerinin önemsenmediğini de düşündüre de bilir. O an baskı sayesinde istediğini aldığını düşünebilir bunda ısrar eden kişi, fakat zamanla karşı tarafın zihnine şüphe tohumlarını da ekmişte olur. Elbette bunlar kişisel fikirlerim, herkesçe kabul edilme zorunluluğu da yok. Güzel olan bunların tartışılabilinir olması.

Üst Alt