🍙 Onigiri (Japon Pirinç Topları) Tarifi
Malzemeler:
Yapılışı:
İpucu:
Pirincin yapışkan ve sıcak olması şekil vermeyi kolaylaştırır, elinizi ıslatmayı unutmayın.
Malzemeler:
- 2 su bardağı japon kısa taneli pirinç
- 2,5 su bardağı su
- Tuz
- İçi için: Somon füme, ton balığı mayo, turşu, ya da istediğiniz dolgu malzemesi
- Nori (deniz yosunu) yaprakları (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzün.
- Pirinci ve suyu pirinç pişiricisinde ya da tencerede pişirin.
- Pişen pirince biraz tuz ekleyip karıştırın.
- Pirinç hafif ılınınca ellerinizi suyla ıslatıp tuzlayın.
- Avucunuza bir miktar pirinç alın, ortasına dolgu malzemesinden koyun ve pirinci dikkatlice top şeklinde veya üçgen şekilde şekillendirin.
- İsterseniz onigiri’yi nori yaprağı ile sarabilirsiniz.
- Taze olarak servis yapın veya streç filme sarıp yanınızda götürebilirsiniz.
İpucu:
Pirincin yapışkan ve sıcak olması şekil vermeyi kolaylaştırır, elinizi ıslatmayı unutmayın.