Soru Ne kadar maaş alıyorsunuz?

Yüzde 27 vergi dilimine girdik o yüzden çok kesiliyo.. söylenmez aslında böyle şeyler ama ne desem şimdi bilemedim .d

Psinoza

Bronz Üye
iş, para mühim değil ama şu hayatta en imrendiğim şey bir meslek sahibi olmak. ama öyle hizmet sektöründe genel geçer bir şeyden bahsetmiyorum. usta-çırak ilişkisinden yıllara yayılan bir meslek erbabı olmak. (olunamadı)

sanırım artık yaş geçti ve hedef tamamen hayatta kalmaya dönük zaruri ihtiyacların karşılanması üzerine.

soruya gelirsek milyonlarca insanın beden gücüne dayalı düşük ücretlerle sömürüldüğü bir ülkede, doğrusu maaşı dillendirmekten ar ederim.

Süreyya

Süper Mod
iş, para mühim değil ama şu hayatta en imrendiğim şey bir meslek sahibi olmak. ama öyle hizmet sektöründe genel geçer bir şeyden bahsetmiyorum. usta-çırak ilişkisinden yıllara yayılan bir meslek erbabı olmak. (olunamadı)

sanırım artık yaş geçti ve hedef tamamen hayatta kalmaya dönük zaruri ihtiyacların karşılanması üzerine.

soruya gelirsek milyonlarca insanın beden gücüne dayalı düşük ücretlerle sömürüldüğü bir ülkede, doğrusu maaşı dillendirmekten ar ederim.
Inanmiyorum böyle gec oldu bahanelerine.

Psinoza

Bronz Üye
Inanmiyorum böyle gec oldu bahanelerine.
ben inanıyorum. reel gerceğine bakalım o zaman. bağımsız bir hayat sürmüyorum. çalışan bir ev genciyim ve aileye bakmakla yükümlü hissediyorum kendimi. ülkede herhangi bir mesleğin çıraklık ücreti bir çok alanda asgari ücret denilen en düşük aylık ücretten bile daha düşük oluyor. haliyle en fazla mütevazı bireysel ihtiyaçlarımı karşılamada yetecektir bu. ustalaşma ve dolgun maaş kazanma sürecine değin bakmakla mükellef olduklarıma bir katkım olmayacak ve bu durum haliyle psikolojik olarak dogrudan etkileyecektir.
soru şu; hayatta kalmak mı, yaşamak mı?

Üst Alt