Mecnun?

De-Niro

Bronz Üye
Mecnun kelimesi,cinn kökünden türetilmiştir,yani görünmemekten.Hakeza Büyük tarihçi Muhammed Bin Abdülcebbâr El-Utbî,cin bahsinde ‘cinlere cin isminin verilmesi,insanların gözlerine görünmemelerinden dolayıdır” demiştir.Aynı kökten gelen cünûn kelimesi ise,delilik ve çılgınlık anlamına geldiği gibi örtünmek,gizlenmek manaları da taşır.Yine Arap dilinde bahçeye cennet denilmiştir.Çünkü bahçe,içerdiği bitki ve ağaçlar sayesinde zemini örtüp gizler.Zırh ve kalkan gibi kişiyi koruyan,bir nevi gizleyen eşyalara da cünnet ismi verilir.Ki aynı kökten gelen cinnet kelimesi de;kendinden geçmeyi ifade eder,yani kendinden dahi gizlenmek,kendine bile gözükmemek.Ki hayatın başlangıç aşamasında insanın aldığı ilk şekil olan ve ana rahminde saklanıp korunan manasına gelen cenin ve insanın ölümden sonra girdiği kabir manasına gelen cenen kelimeleri de görünmemek,gizlenmekle alakalıdır.

Son düzenleme:

Serçe

Uzaklaştırıldı
Leylasını arayan mecnun misali.

Serçe

Uzaklaştırıldı
Aranan leyl,arayan meczup.Sonu firak.Yani vuslati mahsere kalmis asklar...

Bulurmuyuz arayarak bir leyl guzellemesi. :)
Arayarak bulunmaz aslında beklemediğin anda ya mecnun olursun ya Leyla. Zaten burda başlar büyü .)

De-Niro

Bronz Üye
Hangi masal da kaldıysa deniz bakışlı yağmur perisi ve hangi seferde ellerimi kızıla bürüdüyse gül gölgesi,bir türlü bulamadım Mecnun'a râm olan Leyl suretini.Aksime vuran her bakış biraz karşıydı sanki.Hem elest bezmi bize yol gösteriyor,arayan ne Leyl bulur ne de Mecnun.Bulduğumuz kendimiz olmasın.

Lakin şu var arayanlar Leyl de olur Mecnun da tarafını seç @Serçe :)

Serçe

Uzaklaştırıldı
Hangi masal da kaldıysa deniz bakışlı yağmur perisi ve hangi seferde ellerimi kızıla bürüdüyse gül gölgesi,bir türlü bulamadım Mecnun'a râm olan Leyl suretini.Aksime vuran her bakış biraz karşıydı sanki.Hem elest bezmi bize yol gösteriyor,arayan ne Leyl bulur ne de Mecnun.Bulduğumuz kendimiz olmasın.

Lakin şu var arayanlar Leyl de olur Mecnun da tarafını seç @Serçe :)
Betimlemelerine bayıldım bayıldım. Gerçek bir değersin sen gerçekten değersin.

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Bu muymuş mecnun🤯

Üst Alt