Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
29,754
Çözümler
1
Tepki puanı
3,858
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🍪 Makroud Tarifi (Hurmalı İrmik Tatlısı)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik (orta boy)
  • 1 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su (gerektikçe artırılabilir)
  • 1 tutam tuz

    İç harcı için:
  • 250 gram hurma ezmesi (çekirdeksiz, doğranmış veya rondodan geçirilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Şerbet için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Öncelikle şerbeti hazırlayın: şeker ve suyu kaynatın, limon suyu ve isteğe bağlı gül suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
  • Hurma ezmesine tarçın ve tereyağı ekleyip yoğurun, ceviz büyüklüğünde rulo haline getirin.
  • Hamur için irmik, un, tuz, tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Yavaşça su ekleyerek yumuşak ama dağılmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamuru ikiye bölün, her parçayı dikdörtgen açın.
  • Ortasına hurmalı ruloyu yerleştirin ve hamuru kapatın.
  • Üzerine hafif bastırarak yassılaştırın ve baklava dilimi şeklinde kesin.
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıları soğuk şerbete batırın veya üzerine dökün.
  • Şerbeti çekince servis edin.

İpucu:
Makroud, bayramlarda ve özel günlerde yapılan geleneksel bir tatlıdır. Daha gevrek bir sonuç için irmiğin yağla iyice yoğrulmasına dikkat edin.
 
  • Love
Tepkiler: CaT

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
15,399
Tepki puanı
5,511
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Cok lezzetli bi tatliya benziyor
 

Albatros

Gümüş Üye
Katılım
19 Mar 2025
Mesajlar
1,427
Tepki puanı
327
Puanları
83
Yaş
36
Konum
Okyanus
Cinsiyet
Erkek
Şifa deposu olmuş
 
Üst Alt