Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bebegim ben taniyorum 1200 euro kazanan ve devlet yardim etmiyor, ailenin yanindasin diye.. bak o olay doğru degil, yani direk ailemde/akrabalarimda o maaş ile işe çalışan bir kac kisi var.. biri kiz kardeşim :)

Iphone lüks degil o doğru.. ben niye iphone almadim lan.. neyse ama su bi gercek, lüks olmasada diger telefonlara bakarak (almanya mantigina göre) pahali.. gereksiz yani, lazim degilse alinmaz.. he bu adam biraz havali o alir :D
Çikolatam daha az maaş alanı elbette vardır ama burada şunu dile getirmek istiyorum oradan gerçekten memnun olmayan ülkesine gelir

Etiyopya da yaşiyor gibi anlatip da sankı açlik için direniyorlar anlatişlarina göre

SleepleSsS

Yorumbaz
Çikolatam daha az maaş alanı elbette vardır ama burada şunu dile getirmek istiyorum oradan gerçekten memnun olmayan ülkesine gelir

Etiyopya da yaşiyor gibi anlatip da sankı açlik için direniyorlar anlatişlarina göre
Benim anladığım asgari 1200 euro yeni başladın filan 1200 euro kazanıon

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Benim anladığım asgari 1200 euro yeni başladın filan 1200 euro kazanıon
Saatlik ücret aliyorlarmiş kesilen vergiler vs asgari ücret tahminen 1900lerdeymiş tabii @Küboo daha detaylı bilgi verebilir

Çalişma şekline göre de değişiyor örneğin part time ise ona göre aliyorsun şartlar aşaği yukarı aynı

Ne kadar ekmek o kadar köfte

CaT

🎈
Board Admin

ESKIYE rağmen, eskiden çok daha verimli bir ülkeydi Mark zamani, şuan iste normal standartlarda geçiniliyo... ama iste tr ve almanya standartı ayni degil :D

Mesela, eskiden okulda kitaplara para ödemezdin, doktorda ücret ödenmezdin, ezcanede reçeteli ilaclara ücret yoktu vs vs gibi seyler.. yani kötü degil tabiki, ama hep bi zam hep bi gerileme geliyor mu desem nasil desem.. mesela benzine 2 ay içinde 40% zam geldi, Almanya gibi bir ülke için çok fazla.. türkiye ile kiyaslanamaz yani

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
ESKIYE rağmen, eskiden çok daha verimli bir ülkeydi Mark zamani, şuan iste normal standartlarda geçiniliyo... ama iste tr ve almanya standartı ayni degil :D

Mesela, eskiden okulda kitaplara para ödemezdin, doktorda ücret ödenmezdin, ezcanede reçeteli ilaclara ücret yoktu vs vs gibi seyler.. yani kötü degil tabiki, ama hep bi zam hep bi gerileme geliyor mu desem nasil desem.. mesela benzine 2 ay içinde 40% zam geldi, Almanya gibi bir ülke için çok fazla.. türkiye ile kiyaslanamaz yani
Bence siz bizim standartlari yakalamaya çalişiyorsunuz...

Gerçekten Almanya bizi kıskanıyormuş hee

• Sırıt
Tepkiler: CaT

CaT

🎈
Board Admin
Saatlik ücret aliyorlarmiş kesilen vergiler vs asgari ücret tahminen 1900lerdeymiş tabii @Küboo daha detaylı bilgi verebilir

Çalişma şekline göre de değişiyor örneğin part time ise ona göre aliyorsun şartlar aşaği yukarı aynı

Ne kadar ekmek o kadar köfte

Asgari ücret net ele geçen 1200 civarı, eger saatlik ücret aliyorsa :) burda brüt net olayi var, o biraz karıştırıyor işleri..

Mesela saatlik asgari ücret 9,60€ galiba iste hesaplaniyor haftada 40 saat ayda bilmem kaç, 1600 civari yapiyor galiba, ondan da iste tüm kesintiler 1190 a falan geliyor bekar bir birey için.. tabi evliysen 1300 olabilir eşinin calisma durumunada bağlı .. tam hesaplanabiliyor, ekstra siteler var.. bu 9,60€ da brüt, yani bundan issizlik vergisi, sigorta,devlete vergi falan da kesiliyor...

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
  • Haha

CaT

🎈
Board Admin
Kıskanmişsiniz işte bizim de sigortamız olduğu halde kol gibi hesap ödüyoruz eczaneye mesela

Bizi taklit ediyorsunuz....

Şey ama bizimki parmak gibi hesap :p ama geçenler de duydum, 2011 e ragmen antibiyotik kullanimi gerilemiş türkiyede, buna çok sevindim.. antibiyotik zehir abi yaa :/

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Şey ama bizimki parmak gibi hesap :p ama geçenler de duydum, 2011 e ragmen antibiyotik kullanimi gerilemiş türkiyede, buna çok sevindim.. antibiyotik zehir abi yaa :/

Zehir de bazen de ihtiyacın var işte @Küboo cuğum dilimden ölecektim neredeyse... Diş doktoruna randevu bulamıyorum acil bakmıyor yanağım şişmiş gözüm kapanmış 20lik diş gömülü kimse ilaç yazmıyor 🥺

İğne bile yapmıyor acil ateşim çıkmış kaça ilaç yazın diye ağlıyom

Neyse ki devletimiz devlet hastanelerinin yolunu tıkayıp özellerin yolunu açti da çuvalla para verip dişi aldirdim :) böyle de merhametliler sağ olsunlar

• Sad

CaT

🎈
Board Admin
Zehir de bazen de ihtiyacın var işte @Küboo cuğum dilimden ölecektim neredeyse... Diş doktoruna randevu bulamıyorum acil bakmıyor yanağım şişmiş gözüm kapanmış 20lik diş gömülü kimse ilaç yazmıyor 🥺

İğne bile yapmıyor acil ateşim çıkmış kaça ilaç yazın diye ağlıyom

Neyse ki devletimiz devlet hastanelerinin yolunu tıkayıp özellerin yolunu açti da çuvalla para verip dişi aldirdim :) böyle de merhametliler sağ olsunlar

Ayyy cok gecmis olsun diş illeti berbat yaaa :( evet tabi bazi durumlarda cok gerekli ona demiyordum da, babam mesela ver antibiyotigini kullanmayacaksan ben kullanirim atma diyordu dksjksksks

Evet onu bende duydum, devlet randevu vermiyo diye diş yapilamayan akrabalarim var ankarada :/ korona sagolsun hastaneler doluymus vs vs

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Burda ki bebelere amme hizmeti bı alamanci bulup götür kubus.

Komisyonda alırsın mis

• Sırıt

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Ayyy cok gecmis olsun diş illeti berbat yaaa :( evet tabi bazi durumlarda cok gerekli ona demiyordum da, babam mesela ver antibiyotigini kullanmayacaksan ben kullanirim atma diyordu dksjksksks

Evet onu bende duydum, devlet randevu vermiyo diye diş yapilamayan akrabalarim var ankarada :/ korona sagolsun hastaneler doluymus vs vs
Koronavirüs değil taa kaç yıl oldu benim diş olayım o zaman da yoktu ayrıca hem kendi semtime hem de yakın semtlerime Diş hastanesi açildi (devlete ait)
Fakaaaat randevu yok :)

Torpille birinden aldik randevu

Cihaz yok :)
Ölür müsün öldürür müsün

pumpkin🌸

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
gençler ben aşık oldum oluyorum hadi geçmiş olsunnnnn :dyg:

Üst Alt