KİTAP OKUMAK VS. TELEVİZYON İZLEMEK

WarrenBuffett

Uzaklaştırıldı
Yok uzerime alınmadım. Senin millet dediğini merak ettim. Benim gördüğüm millet sabahtan akşama kadar çalışıp, akşamda nefes almak için ya dinleniyor, ya spor yapıyor ya da daha sakinlestirici şeyler yapıyor ya da hobisel şeyler 🙈
Hani sabah akşama zamanları yok benim gördüm milletin🤭
Senin gördüğün toplumun bir yüzü @Lotus hanım. İnsanlar çalışıyor ama yüzde kaçı hakkıyla çalışıyor? Kaçı çalıştığının hakkını veriyor? Gerçekten hakkını vererek çalışsalardı, ülke bu halde olur muydu? Bu sorunun bir yanı, diğer yanı ise çoğunluk kısa yoldan köşeyi dönüp zengin olma derdinde. Kız milletinin çoğu zengin koca bulma derdinde, erkek milletinin de çoğu çok para kazanıp binlerce dansöz var havasında angara havası oynama derdinde. Dolayısıyla böyle bir toplumun hayattan beklentileri ve dahi zeka düzeyleri çok yüksek değildir. Dolayısıyla da bu izlediklerinden tut da yedikleri içtikleri her şeye sirayet eder.

Toplumun zaten yarısından fazlası sakinleştirici müptelası 🙂 Çünkü toplum ciddi şekilde hasta. Hobilerle uğraşanlar daha şanslı ve bir iki tık daha müreffeh bir yaşam sürenler. Şimdi bunu dizlere nasıl bağlayacaksın dersen?, yukarıda bahsettiklerimin çoğu ya bol bütçeli vurdulu kırdılı mehter marşı tadındaki tarih dizilerini ya da aile içi her türlü rezilliğin, ahlaksızlığın ve ş...sizliğin yaşandığı Türk dizilerini izliyor.

Ortaya çıkan sonuç da, Türkiye oluyor.

Üst Alt