Kış Mevsiminde Jagermeister

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,376
Tepki puanı
4,549
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Gece hayatını yakından takip edenler bahsettiğimiz ismi yakından tanıyacaklardır. Jagermeister! Bir likör türü olup, içerisinde geyik kanı bulunduğu efsanesi ile ün yapan Jagermeister ile ilgili ihtiyacınız olacak her şeyi sizler için derledik.


Nasıl elde ediliyor?​


Nasıl elde ediliyor?

Alman menşeili olup 70 farklı bitki ve baharatın işlenmesi ile elde edilir. Türkçe'ye “avcıların içkisi” diye çevirilmiştir. %35 alkol oranıyla da orta-yüksek alkol oranında içki kategorisinde olduğu söylenebilir. Dışarı çıkıp bira içmeye bayılanların bir kez olsun bunu denemesi şiddetle tavsiye edilir.

Tarifi gizemli!​


Tarifi gizemli!

İçerdiği baharatların ne olduğu tam olarak bilinmemekte ve bu durumuyla da Kentucky Fried Chicken gibi gizemli olmayı sürdürmektedir. “Alkol faydalı olur mu canım!” demeyin. Jagermeister, içerdiği baharatlar sayesinde hazmı kolaylaştıran ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelen bir içkidir.

Nasıl içiliyor?​


Nasıl içiliyor?






Gelelim nasıl içildiğine. Bugüne kadar denenmiş ve kuvvetle muhtemel en iyi iki içim şekli var. Birincisi ve en basit olanı shot ile içmektir. Shot bardağının ağzına kadar jagermeister ile doldurup fondip yaparak içilir. Hazır Alman içkisi içmişken Alman tarzı içmekte de fayda var. Bir Jagermeister + bir bira...

Opsiyon: Jagerbomb​


2. opsiyon: Jagerbomb

2. opsiyonumuz “Jagerbomb” olarak biliniyor. Yarım bardak enerji içeceğine bir shot bardağı Jagermeister katılarak yapılan bu karışımda püf nokta iki sıvının birbirine karışmamasıdır. Hazırlandıktan hemen sonra karıştırmadan içmek daha makbuldür.

Hangover mağdurları için​


Hangover mağdurları için

Bu içkinin en güzel yanı, gece boyu tüketilen herhangi bir içkinin arkasından içildiğinde ertesi güne hiç bir etki bırakmamasıdır. Ya da uzun bir geceye keyifli başlangıç için 2 shot alıp, daha sonra başka bir içkiyle devam etmek de keyfe keyif katabilir.

Dozaj önemli!​


Dozaj önemli!

s106.photobucket.com
Jagermeister’in, öksürük şurubu tadına benzemesinin altında başka gerçekler yatıyor. Çünkü zamanında bu içki, soğuk algınlığı ve ağrı kesici - ateş düşürücü olarak da kullanılmış. Tabi, bu kullanımların tadında ve dozunda olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Doz aşımı durumunda hastanelik edecek kadar da ağır bir içkidir.

Üşüme hissine birebir​


Üşüme hissine birebir

Özellikle Kuzey ve Orta Avrupa ülkelerinde çokça tüketilen bir içki Jagermeister… Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki kayak merkezlerinde, sıcak içeceklerle birlikte Jagermeister de sunuluyor. 2-3 shot içtikten sonra üşüdüğünüzü hissetmeden rahatlıkla kayak yapabilmenizi sağlıyor. Ancak, üşüdüğünüzü hissetmemeniz, üşümediğiniz anlamına gelmez. Akşam otelinize geri döndüğünüzde vücudunuzun tahmin ettiğinizden çok daha soğuk olduğunu fark edebilirsiniz, bu açıdan dikkatli olunmasında fayda var.


Sadece kış değil, dört mevsim içilebilir.​


Sadece kış değil, dört mevsim içilebilir.

Jagermeister; tarihiyle, lezzetiyle, içimiyle, birçok ülkede keyifle tüketilen, ister yaz olsun ister kış; barda, partide ya da arkadaşlarınızla birlikte olduğunuz keyifli bir ortamda içebileceğiniz lezzetli bir içkidir.
 
Son düzenleme:

Karantina

Gümüş Üye
Katılım
17 Ara 2020
Mesajlar
1,519
Tepki puanı
332
Puanları
113
Yaş
36
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek

Meeistertini de tercih sebebi olabilir sek mi yok jagerbomb mu derseniz jagerbomb hertürlü kendiniz evde içecekeniz sıkıntı yok bulunduginuz mekanda icecekseniz direk bara yanaşıp çıkar çıkmaz icmelisiniz yada siparisi alan kisiyi enerjinin shot seviyesini gecmemesi konusunda uyarabilirsiniz...alternatif servis seklinde shot jager ile dolduktan sonra viski kadehine ters kapatilir ve enrji ilave edilir..neyse hertürlü şahane bir likor..

 

Raison Detre

Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,291
Tepki puanı
1,122
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek
Alıp migrostan zıkkımlanıp çıkıyorum ankara ayazına.

shot bomb farketmez
 

Biggie

Özel Üye
Katılım
1 Mar 2020
Mesajlar
2,924
Tepki puanı
1,099
Puanları
113
Yaş
29
Cinsiyet
Erkek
benim için bir "keşke"dir, tıpkı viski gibi. Alkolü bırakmadan önce denemek isterdim açıkçası
 
  • Sad
Tepkiler: CaT

Raison Detre

Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,291
Tepki puanı
1,122
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek
Migrosta hiç sıcak şarap a denk geldinmi ankarada?

Ankara ayazinda Tuborg da Gold da güzel gidiyordu ama..


Hiç denk gelmedim ne yalan söyleyim, bira gitmeye giderde pek iç iç ısıtmaz jager gibi falan.

Asıl olay konyak ama onada talep az.
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,376
Tepki puanı
4,549
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Olsa da icsek
 
Üst Alt