Mevsiminde alınan enginarlar temizlendikten sonra kararmamaları için limonlu su içerisine alınır.
Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetlenerek
doğrudan dondurucuya kaldırılır. Veya 2 dakika süre ile şoklama (haşlama suyu içerisine azıcık limon tuzu ekleyin)
yaptıktan sonra dondurucuya kaldırın. Derin dondurucu da saklama süresi 6 aydır.
Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetlenerek
doğrudan dondurucuya kaldırılır. Veya 2 dakika süre ile şoklama (haşlama suyu içerisine azıcık limon tuzu ekleyin)
yaptıktan sonra dondurucuya kaldırın. Derin dondurucu da saklama süresi 6 aydır.