keyif pezevengi

Psinoza

Altın Üye
doğrusu şunu yazarken bile aklıma @Run geldi. aslında çoğu zaman günlük kullanımda yanlış yerde yanlış kişiler için kullanılıyor. keyiften zevk alan, keyfi için hayatı yaşayanlar için değil, esasen karşındakinin neyden keyif aldığını bilen ve onu ayarlayan kişilere denir. o an neye ihtiyacınız varsa bu kişi ayarlar. hayattan keyif almanıza vesile olan kişidir.

Run

mahşerin beşinci atlısı
Gümüş Üye
Başlığı görünce gülümsemeye başladım, bu kelimeyi bir ara oyunlarda nick olarak da kullandım. Aklına benim gelmem normal psi.
Yaptığım her işten zevk almam lazım, benim için haz almak her şeyden önemlidir, ortamın eksik olan parçalarını tamamlamak işimiz..
Ne diyorum hep, dünyayı su basmış, ördeğin sikinde olur mu..

Nyctophilia

Gümüş Üye
Benle tanışsa ertesi gün umreye gider.
Neşe verme, optimizm aşılama konusunda gerçekten tercih edilmemeliyim.
Bi sorunun mu var? işte o zaman ara.

Nyctophilia

Gümüş Üye
-para lazım
+evet sana çok para lazım.

Çok parası olmayan öyle düşünür ve bi gün çok parası olunca daha çok derdi olur.
Pek şaştığı görülmez.
Psikiyatri kliniklerinin sosyo-ekonomik popülasyonu da bunun küçük bir kanıtıdır.
Dopamin fena bi sey.
İslam bu noktada: Kalpler ancak Allah'ı anmak ile huzur bulur der.

Nepenthe

Platin Üye
Aklıma bizim kebapçı Mithat abi geldi, kendisine terminal pezevengi deriz asdfg

Psinoza

Altın Üye
Çok parası olmayan öyle düşünür ve bi gün çok parası olunca daha çok derdi olur.
Pek şaştığı görülmez.
Psikiyatri kliniklerinin sosyo-ekonomik popülasyonu da bunun küçük bir kanıtıdır.
Dopamin fena bi sey.
İslam bu noktada: Kalpler Allah'ı anmak ile huzur bulur der.
kuşku yok bir insan dara ve yalnızlığa düşerse ilim ona sıkıntıyı gideren arkadaş olur. fakat hayatını idame ettirmek isteyen birine para lazım olduğunda düşkünlüğe giderse ahiretiyle de sınanır. "kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece allah da o kulun yardımına devam eder"
zira parasız adam yeri geldiğinde allahını bile şaşırır.

Nyctophilia

Gümüş Üye
kuşku yok bir insan dara ve yalnızlığa düşerse ilim ona sıkıntıyı gideren arkadaş olur. fakat hayatını idame ettirmek isteyen birine para lazım olduğunda düşkünlüğe giderse ahiretiyle de sınanır. "kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece allah da o kulun yardımına devam eder"

Ayrı bi konu tabii ama işte gidilmeyen yollar için kurulan kehanete dönüyor olay.
Bu 'keşke' diye yad ettiğimiz tercih etmediğimiz durumlar için de geçerli.
'Çok param olsun her şey düzelir' de bir yol ama henüz olmadı ve kişi o yoldan yürümedi. Bilemiyoruz gerçekten her şeyin düzelip düzelemeyeceğini ya da düzelse de uzun vadede daha iyi olup olamayacağını.
Ben paraya ihtiyacı olan biri Allah'a sığınıp yerinde saymali anlaminda demedim.Sadece insan, dopamin vahsi bi canli.Yani her arzusu gerceklestikce isler cogu zaman daha iyi bi hal almıyor. Salihlik bilgelik de burada saklı değil demek ki.

Es1967

Platin Üye
Run pezevenk miymiş anlamadım

Piraye

Altın Üye
patron kardeşidir bu

Xasthur

Yönetici
Abi komünizm parayi bulana kadar diyorlar ne dusunuyorsun bu konu da?

Psinoza

Altın Üye
Abi komünizm parayi bulana kadar diyorlar ne dusunuyorsun bu konu da?
b.franklin para ile insanın ilişkisini “insanın paranın sahtesini yapabildiğini ama paranın da insanın sahtesini yaratabilmesi” olarak açıklamıştı. kendi koşullarını belirleyemeyen her halukarda dönüşüme uğrar.

Xasthur

Yönetici
b.franklin para ile insanın ilişkisini “insanın paranın sahtesini yapabildiğini ama paranın da insanın sahtesini yaratabilmesi” olarak açıklamıştı. kendi koşullarını belirleyemeyen her halukarda dönüşüme uğrar.
Bir nevi kafka misali donusum mu?

Psinoza

Altın Üye
Bir nevi kafka misali donusum mu?
tam olarak bu meseleyi karşılamıyor. daha yerli bir örnek vereceksem; oguz atay'ın yazdığı yılmaz güney'in yönettiği arkadaş filminde ki cemil tam olarak bu dönüşümün bir karşılığı. cemil karakteri sınıf atlarken yabancılaşır.
hababam sınıfından semra öğretmen olarak bildiğimiz ablamız ise cemil'i umutsuz vaka olarak bulur ve değişimine yönelik şunları söyler;

Üst Alt