Dikkat İfade Özgürlüğü, Eleştiri ve Hakaret Arasındaki Çizgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nobody

Teknik Admin

Forum'da üyelerin rahatça fikirlerini paylaşabilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle birçok platformun aksine her tartışmaya müdahale etmiyor, her sert ifadeyi cezalandırmıyor ve gereksiz sansür uygulamıyoruz.

Ancak ifade özgürlüğü ile hakaret aynı şey değildir.

Bir fikri, bir siyasi görüşü, bir kurumu, bir mesleği veya bir davranışı eleştirebilirsiniz. Buna herhangi bir itirazımız yoktur.

Örnek:

• "Bu iş modelini etik bulmuyorum."
  • "Bu düşünce bana mantıklı gelmiyor."
  • "Bu davranışın topluma zarar verdiğini düşünüyorum."

Bunlar eleştiridir.

Ancak konu doğrudan kişileri aşağılamaya, hakaret etmeye veya küçük düşürmeye döndüğünde durum değişir.

Örnek:

• "Sen zaten şusun."
  • "Bunların hepsi gerizekalı."

Bunlar artık fikir beyanı değil, kişilere yönelik aşağılayıcı ifadelerdir.

Ayrıca şunu hatırlatmak isteriz:

Bir üyenin sizi tahrik ettiğini, size hakaret ettiğini veya kural ihlali yaptığını düşünmeniz; size aynı şekilde karşılık verme hakkı vermez.

Doğru yöntem cevap vermek değil, rapor etmektir.

Bir üye kural ihlali yapmışsa gerekli değerlendirme yönetim tarafından yapılır. Ancak kural ihlaline başka bir kural ihlaliyle karşılık verilmesi durumunda her iki taraf da sorumluluk almış olur.

Amacımız insanları susturmak değil, tartışmaların seviyesini korumaktır.

Bu nedenle mümkün olduğunca özgür bir ortam sağlamaya devam edeceğiz. Fakat hakaret, aşağılama, ırkçılık, nefret söylemi ve benzeri ihlaller konusunda gerekli görüldüğünde yaptırım uygulanacaktır.

Herkese iyi forumlar.

@Nepenthe @Es1967 @nunu @Frenk @Küboo @Egalite @kahrolmuş fıstık @Tuz @Muphem @niyazlar @Chen @YediğiAyazıUnutanKurt @-a- @forumtutkunu @Biggie @Cherry @Run @Serçe @Sade @Alavarez @Cuhara @Kürt Kedisi @Milenyum @Bakın Burası Çokomelli @Süreyya @Lavinia @Bir kadeh şeref @angie @Nyctophilia @Black @No Pasaran @Karahan @Jayus @Zeze @His @dark empath @Xasthur @SatanistKesenKedi @Marla @Heavenly @ZeL @gozdk @need @Piraye @leavemealone @DehDemedenGidenAt @Vosvos @Tonyukuk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt
🎧 DJ Paneli