nolduah ulen
efkârlandım biras
ne efkarı bu anlatmak istersen özelden yazefkârlandım biras
Daha erkendiBi sigara icip yatayim....
Daha erkendi
.d bende uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum neyse .dSabah kalkamiyom... durursam sabahlarim..
.d bende uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum neyse .d
Tamam .d hele şuna![]()
Koyunlari say![]()
Tamam .d hele şuna
Uykun açıldı senin belli .dHele hele 😆
Uykun açıldı senin belli .d
Sende de mibu bulantı nasıl geçecek öf.
sorma ya vallahi midem fena.Sende de mi![]()
Bir haftadır beni de iyi vurdu. Çok geçmiş olsun. Fena.sorma ya vallahi midem fena.
Bağımlılık ve dopamin
Asıl kaynak vakti olanlar için şiddetle tavsiye ederim.
Artık eskiden sizi mutlu eden şeyler mutlu etmiyor mu ? Artık hayattan yeterince doyum almamanızı ilerleyen yaşınıza ya da saçma sapan kendinizce kötü deneyimlerinize mi bağlıyorsunuz ? Aslında sebebi bağımlılık ve başkaca sebebi yok ama nasıl ...
Beyninizde olaylar şöyle gelişiyor, önce beynimizde motor fonksiyonların, konsatrasyonun, bizi motive eden ve eyleme karşın itki görevi gören dopamin hormonunun ırzına geçiyorsunuz ( sigara, alkol, uyuşturucu, mast, alışveriş, sosyal medya, fast food vs vs ) , ırzına geçmek tam anlamı ile doğru bir kelime çünkü normal şartlarda edinebileceğiniz dopamin miktarının kat kat fazlasını parantez içinde sayılan yapay hazlar ile beyninize pompalıyorusunuz ve beyin kendi kendine şöyle bir karar alıyor refleks olarak " nasıl olsa bana bol keseden, binlerce birim dopamin geliyor, o halde bu dopaminin bağlanacağı resepterlörlerin hepsini faal tutarak ekstra enerji yakmayım, bir kısmını kapatayım" der gibi bir şey anlayacağınız dilde, peki dopamin reseptörlerinin önemi nedir ? neden reseptörler kapanmamalı saçma sapan alışkanlıklar ile ?
İzahı şu artık gülleri koklamaktan haz etmiyorsanız, yeni doğan güneş içinizi ferahlatmıyorsa ya da daha önceden nefesinizi kesen şeyler artık kılınızı kıpırdatmıyorsa bu kapanmış reseptörlerin eseridir, bağımlı olup olmadığınızı bu mantıkta yorumlayın.
Bağımlı insanların prefrontal korteksleri gelişmez, prefrontal korteks ise verilen linkte görüleceği üzere "en üst düzeydeki davranışların bütün bileşenlerinin bağlantılarını yapan ve onları bütünleştiren, önemli duyu ve motor sistemlerinin arasındaki geri bildirim döngülerinin ve bağlantılarının yer aldığı alandır." olarak tarif edilir. Hocamızın söylediği gibi bu bölgesi gelişmeyen insan yarımdır, gelişimini tamamlayamaz, yani bağımlı insanlar hiç bir boka yaramaz.
Bu arada bağımlılıklarınızı bıraktığınızda yaşadığınız yoksunluk sendromları , beyninizin rahata ve kolaya meyilli olmasından ötürüdür. Çünkü beyin yenilikten nefret eder, her yeni bilinmezlik beynin bedeninize olan yegane tutumuna yani hayatta kalma güdüsüne ters düşer. O yüzdendir no pain no gain agalar.
Bir gün bunca bilginin merkepliğini yapmayıp, haftada içtiğim bir kaç sigaraya gülümseyerek veda edebilmektir amacım.
🤦🏻♀️ teşekkür ederim bal damlası.Bir haftadır beni de iyi vurdu. Çok geçmiş olsun. Fena.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.