Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,473
Çözümler
1
Tepki puanı
3,727
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🌶️ Harissa Tarifi (Tunus Acı Biber Ezmesi)

Malzemeler:

  • 200 gram kuru kırmızı acı biber (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Kuru biberleri sıcak suda yaklaşık 30 dakika bekletin, yumuşayınca süzün.
  • Kimyon ve kişnişi tavada hafifçe kavurup öğütün.
  • Yumuşamış biberleri, sarımsak, baharatlar, tuz ve zeytinyağı ile birlikte blenderda püre haline getirin.
  • Kıvamı yoğun olursa biraz daha zeytinyağı ekleyin.
  • Cam kavanoza koyup üzerine ince bir tabaka zeytinyağı dökerek saklayın.
  • Buzdolabında 2-3 hafta tazeliğini korur.

İpucu:
Daha az acı bir versiyon için acı ve tatlı biber karışımı kullanabilirsiniz.
 
Üst Alt