Gustave Flaubert Madam Bovary Roman Özeti

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,343
Çözümler
4
Tepki puanı
12,940
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Konusu gerçek yaşamından alınmıştır. Madam Bovary Romanı, ahlaka aykırı bulunarak mahkemeye verilmiş, daha sonra aklanmıştır. Gustave Flaubert, romanın biçimine ve anlatımına önem vermiştir.
Doktor Charles Bovary, hastalarından birinin kızı olan Emma ile evlenerek küçük bir kasabaya yerleşir. Macera, eğlence ve heyecan tasarlayan Emma, burada sıkılınca, başka bir kasabaya taşınır. Emma’yı Leon adında bir genç sever. Fakat Emma Rodalphe adında zengin bir malikhane sahibiyle ilişki kurar. Rudolphe ile evlenip, uzak ülkelerde macera yaşamayı önerse de, bir gün Rodalphe ortalıktan kaybolur. Terk edildiğini anlayınca bunalıma girer, beyin humması geçirir. İyileşince Paris’ten dönen Leon’la karşılaşır. Onunla yasak, maceralı, lüks bir yaşam sürmeye başlar. Gizlice yaptığı borçlarını ödemeyince yine bunalıma girerek intihar eder. önceleri İntiharın nedenini anlayamayan kocası Charles, bir gün Madam Bovary sevgililerinden gelen mektupları görür. Gerçeği anlar. Bu üzüntüye dayanamaz, ölür
 

Ceki

Altın Üye
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
4,041
Tepki puanı
255
Puanları
113
Yaş
123
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
Bildik bir koku çocukluk anılarımıza kadar götürür bizi.Beynimizde neler oluyor:))Yani aslında o tarz kokulara meylederiz ve severiz.Marka önemli değil diye düşünmekteyim)))
 

Biggie

Özel Üye
Katılım
1 Mar 2020
Mesajlar
2,961
Tepki puanı
1,108
Puanları
113
Yaş
29
Cinsiyet
Erkek
bana bunu yollayın da okiym
 
Üst Alt