Glutenli Yiyecekler

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,936
Çözümler
4
Tepki puanı
13,135
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Buğday, arpa, çavdar ve bu ürünlerin mahsullerinde bulunan gluten, bazen hiç tahmin etmeyeceğiniz gıdalar içerisinde karşınıza çıkabilir. Gluten, sadece tahılların içinde bulunmaz, aynı zamanda farklı amaçlarla kullanılabilen ve dışardan eklenilebilen bir protein kaynağıdır. Örneğin; yiyecekleri lezzetlendirmek için kullandığınız bir baharat karşımı ya da sosta glutene rastlayabilirsiniz. Bu sebeple, özellikle paketli, işlenmiş gıda alışverişlerinizde mutlaka ürün içeriğini okumalısınız. Glutensiz beslenmede yapılan en büyük hatalardan biri de, farkında olmadan glutensiz ve glutenli gıdaları bir araya getirmektir. Un kavurduğunuz bir kaşıkla, sebze yemeğini karıştırmak ya da normal ekmekle tost yaptığınız bir tost makinesinde glutensiz ekmekle tost yapmak gibi ufak detaylara da dikkat etmelisiniz.




Gluten İçeren Yiyecekler Listesi


Buğday Unu, Buğday Nişastası, Kahverengi Un, Kavuzlu Buğday, Buğday Özütü
Çavdar, Arpa
Ekmek, Pide ve Lavaş
Pasta, Kek ve Turta
Kahvaltılık Gevrek
Kurabiye, Bisküvi ve Kraker
Paketli Patates Kızartması ve Cips
Bulgur, Kepek, İrmik
Makarna, Erişte, Hububat
Et Suyu, İşlenmiş Et
Et veya Deniz Ürünü Taklitleri
Baharat Karışımları
Çorba ve Harçları
Sirke (Tam damıtılmış sirkeler gluten içermez)
Sakız
Soya Sosu, Salata Sosları
Soslu Kuru Yemişler
Kuskus
İrmik
 
  • Wow
Tepkiler: CaT

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,936
Çözümler
4
Tepki puanı
13,135
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
  • Öpücük
Tepkiler: CaT
Üst Alt