Forumda LOTR Evreni Serisine Başlamak İstiyorum

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Arkadaşlar bu benim forumda ilk mesajım ve ilk konum alacak. Yaklaşık 10 senedir hemen hemen tüm çevrilmiş LOTR kitaplarını okudum. Evren çok büyük ve çok geniş olduğu için insanların bu evreni sadece filminden ibaret sanıyorlar. İnternette video şeklinde olanlarda karman çorman olmuş durumda insanlar konuya nereden başlayacaklarını bilmiyorlar. Yazılı olarakta çoğu forumlarda anlaşılır bir anlatım görmedim. Kafaları hiç karştırmadan ana konu üzerinden daha az isimlerin kullanıldığı bir LOTR serisi yapmak istiyorum. Umarım bu süreçte bana destek olursunuz ve umarım sizlere bir nebzede olsa bu evreni anlatabilirim.

images

Silmarilion kitabında geçen bölümleri size kendimce kısa bir özet geçerek ve bölüm bölüm olmak üzere anlatacağım ama ayrıntılarlada kafanızı karıştırmayacağım. Evreni hiç bilmeyenler bile sadece anlatımım sayesinde çok rahat bir şekilde evreni öğrenecekler. Tabi aradan zaman geçer detaylara girmek istersekte ayrıntılı bölümlerde yapılabilir.

Psinoza

Altın Üye
hoşgeldin, tebrik ederim dostum. harika bir girişim. çok sevdigim bir evren, destekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Era

forumtutkunu

Elmas Üye
Ay ben yıllar yıllar önce kuyutorman forumda bulunmustum. Merak ettim neler paylaşacaksınız bizlerle 😀

• Beğen

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Ay ben yıllar yıllar önce kuyutorman forumda bulunmustum. Merak ettim neler paylaşacaksınız bizlerle 😀

Silmarillion kitabında kaleme alınan konuları çok sadeleştirilmiş bir özetle anlatmayı planlıyorum. Böylece filmi izleyenlerin Sauron'un kim olduğunu, ne olduğunu, kimse hizmet ettiğini, neden yüzüğü yaptığını daha iyi anlamalarını sağlayacağım. Yani en azından hedefim bu.

Psinoza

Altın Üye
peki senin tom bombadile dair teorin nedir @Era ? ucu çok açık bırakılmış bir karakter olduğu için soruyorum.

• Beğen

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
peki senin tom bombadile dair teorin nedir @Era ? ucu çok açık bırakılmış bir karakter olduğu için soruyorum.

Ben onun Arda'nın yaratılışı ile beraber yaratıldığını düşünüyorum. Yani Ainur'un müziği yükselirken dağlar, ovalar, denizler oluşurken o da onlarla beraber oluştu. Yani Tom Bombadil aynı bir dağ gibi, bulut gibi, ırmak gibi Arda'nın bir parçası. Tabi bu benim teorim. Çünkü dediğin gibi Tolkien Tom Bombadil'i hep bir sır olarak bıraktı. Yorumu birazda bizlere bıraktı yani bilerek ve isteyerek yaptı bunu. Benim naçizane yorumum budur.

Bu arada harika bir soruydu :kiskis:

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Elinde yüzük tutan siz misiniz ? Kesin bir sürpriz yapacak bana hissediyorum hoş geldiniz Bizi nasıl buldunuz yolunuz buraya nasıl düştü

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Elinde yüzük tutan siz misiniz ? Kesin bir sürpriz yapacak bana hissediyorum hoş geldiniz Bizi nasıl buldunuz yolunuz buraya nasıl düştü

Merhaba elinde yüzük tutan Sauron'un elf formu :kiskis: Forumu bulmak aslında hiç kolay olmadı. Donanım sitelerinin formularından, orada ki ergenlerden, saygısılıklarından hiç tat almıyordum ki burayı keşfettim. Çok iyi oldu çokta güzel oldu. :topm9bi9şhay8al8et:

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." Şimdiden paylaşımlar için tebrik ve teşekkür etmek isterim. İlgiyle takip edeceğim. Eru emeğini kutsasın.Y,dj,k

• Beğen

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." Şimdiden paylaşımlar için tebrik ve teşekkür etmek isterim. İlgiyle takip edeceğim. Eru emeğini kutsasın.Y,dj,k

Gerçekten ilginiz ve bu evrene olan bağlılığınız beni çok mutlu etti. Hemen hemen her gün bölümleri aksatmadan atmaya çalışacağım.

Gerçekten ilginiz ve bu evrene olan bağlılığınız beni çok mutlu etti. Hemen hemen her gün bölümleri aksatmadan atmaya çalışacağım.
Sormak isterim; konu altlarında hikayelerde ki pürüzler hakkında soru sorup, fikir bildirmek motivasyonuna zarar verir mi? Verir ise şayet sessiz kalıp Tolkien evreninin muazzamlığından sessizce tad almayı da yeğleyebilirim. Arda'nın kadim tarihini düşününce insan, yazara ve bu konuda paylaşım yapanlara huşu besliyor ister istemez.

• Beğen

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Sormak isterim; konu altlarında hikayelerde ki pürüzler hakkında soru sorup, fikir bildirmek motivasyonuna zarar verir mi? Verir ise şayet sessiz kalıp Tolkien evreninin muazzamlığından sessizce tad almayı da yeğleyebilirim. Arda'nın kadim tarihini düşününce insan, yazara ve bu konuda paylaşım yapanlara huşu besliyor ister istemez.

Kesinlikle hiçbir sıkıntı olmaz. Zaten detaylı bir anlatım yapmayacağım için konular altında detaylı şekilde fikir alışverişleri yapabilir ve konuşabiliriz. Konuya hakim çok insan var. Zaten amacım kolay anlaşılır dilde kısa, öz ve ana konuya bağlı olarak hiç bilmeyenlere hızlandırılmış bir anlatım yapmak. Altında konu ayrıntıları girmek çok eğlenceli bile olacaktır.

Üst Alt
🎧 DJ Paneli