Burcuma hiç bakmadım o yüzden bilmiyorum gerçi inanmıyorum da ama övsen birşey demem.Koç burcusundur şimdi senövelim seni
![]()
Burcuma hiç bakmadım o yüzden bilmiyorum gerçi inanmıyorum da ama övsen birşey demem.Koç burcusundur şimdi senövelim seni
![]()
Özeti böyleyse tam halinden bı daha tırstım 😂Kendimi özetledim nickte.
Hayır demiyorlar çünkü bu benim düşüncemNeden şaçma geldi sana açıklarmısın bide profilinden gördüğüm kadarıyla kadınsın etrafındakiler feminizmi şaçma bulduğunu duyunca kadınsın sen nasıl şaçma bulursun falan diyormu?
Ben okumaya erindim ya sen nasıl yazdın bu kadar şeyi 😂Hayır demiyorlar çünkü bu benim düşüncem
Çok maddeler halinde sıralamak gerekli feminizmin tanımından tutup da kimin nasıl anladiğina dair her detaya inmek gerekir
Bazı şeyleri dallandırıp budaklandırmaya gerek görmüyorum
Her şeyi ayrıştırmaya hiç lüzum yok insan haklarına saygılı olunduğu müddetçe feminizm diye bir dal ayrılmamalı
Her yeni oluşum önünde bayrak tutanların peşinden gitmek anlamsız
Kadınlar tek başina güçlü değil
Bir denge için kadının erkeğe, erkeğin kadına daima ihtiyacı var Duygusal ve bedensel olarak kırılganız erkeksiz yapamayız (evet yaparız ben evimin erkeği de olurum diyen güçlü kadınım diyenler eziliyor bu hayat mücadelesi zorlu, o yüzden yükün bir kısmını erkeğe vermek gerek) Kadınların zaten ayrıcalıkları var
Kendini geliştirmiş toplumlarda durum böyle hala mağara adami gibi yaşayanlara saygıyı zaten anlatamayız Bu güruha feminizmi indiremedikleri için anlamsız bir oluşum olarak görüyorum
Bu neredeyse bütün ideolojilerin ortak sorunu gibi.
Detaya inmek istemiyorsun ama inebilirmisin dediklerinin detayını öğrenmek isterim.Hayır demiyorlar çünkü bu benim düşüncem
Çok maddeler halinde sıralamak gerekli feminizmin tanımından tutup da kimin nasıl anladiğina dair her detaya inmek gerekir
Bazı şeyleri dallandırıp budaklandırmaya gerek görmüyorum
Her şeyi ayrıştırmaya hiç lüzum yok insan haklarına saygılı olunduğu müddetçe feminizm diye bir dal ayrılmamalı
Her yeni oluşum önünde bayrak tutanların peşinden gitmek anlamsız
Kadınlar tek başina güçlü değil
Bir denge için kadının erkeğe, erkeğin kadına daima ihtiyacı var Duygusal ve bedensel olarak kırılganız erkeksiz yapamayız (evet yaparız ben evimin erkeği de olurum diyen güçlü kadınım diyenler eziliyor bu hayat mücadelesi zorlu, o yüzden yükün bir kısmını erkeğe vermek gerek) Kadınların zaten ayrıcalıkları var
Kendini geliştirmiş toplumlarda durum böyle hala mağara adami gibi yaşayanlara saygıyı zaten anlatamayız Bu güruha feminizmi indiremedikleri için anlamsız bir oluşum olarak görüyorum
Çok nadirdir diye tahmin ediyorum.@Alavarez
Türbanli eşi olan mason var mi?
Senin feminizm ile sorunun ne?Çok nadirdir diye tahmin ediyorum.
ÜşenirimDetaya inmek istemiyorsun ama inebilirmisin dediklerinin detayını öğrenmek isterim.
Ataerkil düzeni savunmam bu yüzden bir sorunum oluyor tek neden değil ama en onemli neden.Senin feminizm ile sorunun ne?
Varsa?
Üşenmediğin bir zamanı bekleriz.Üşenirim
Peki..Ataerkil düzeni savunmam bu yüzden bir sorunum oluyor tek neden değil ama en onemli neden.
Hayır ama anlatmak istersen dinlerim. Benim ataerkillik fikrim yeni yeni bir tabana oturuyor o yüzden fikirlerim çok yüzeysel kalabilir tembelliğimden vazgeçebilirsem gelecekte belki daha derin olabilir ya da değişebilir.Peki..
Hic matriarkal toplumlari ve o dönemleri inceledin mi?
Olabilir ama tartışılmaz savunulur düşüncesi sence harekete zarar vermiş olmazmı.Feminizm süper şey. Kısaca "kadınlar erkeklerle eşittir" demeyi savunmak oluyor.
Fakat günümüzün feminizm akımı bu mu gerçekten? "Kadınların erkeklerden üstün olmaları" veya "erkek düşmanlığına" dönüşmüş vaziyette. Sanmıyorum hakikaten eşitliği savunabilecek bir feminist olsun. Kötülükten veya bile isteye erkek düşmanlığı yaptıklarını da düşünmüyorum. Toplumun, kuralların, yazılmamış kanunların neticesinde bu düşünceye itiliyorlar.
Fakat yanlış yanlıştır. 18. yy feminizm felsefesi tartışılmaz. Savunulur.
Ama günümüz feminizminden allah herkesi korusun diyorum.
Feminizm ile matriarkal sistem cok farkli seyler.Hayır ama anlatmak istersen dinlerim. Benim ataerkillik fikrim yeni yeni bir tabana oturuyor o yüzden fikirlerim çok yüzeysel kalabilir tembelliğimden vazgeçebilirsem gelecekte belki daha derin olabilir ya da değişebilir.
Ama bu güne gelemediler?Feminizm ile matriarkal sistem cok farkli seyler.
Günümüz feministlerin populist yaklasimlari mide bulandirir iken, anaerkil sistem soyun anadan gectigi savunur ve kadinlarin sosyal sorumluklarda, üstün pozisyonlar üstlendiklerini öngörür..
Amazonlari bir kenara koyarsak,arkeolojik ve mitolojik incelemelerde bu sistemin cok da huzur ve refah icinde gelistigini görebiliriz.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.